Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Institut Nóos
Imputats dos exdirectors de la Ciutat de les Arts per la trama d'Urdangarín

S'investiga un suposat desviament de fons públics a l'Institut Nóos que va presidir el gendre del rei espanyol

03/12/2011 Política
La policia va interrogar aquest divendres com a imputats dos exdirectors de la Ciutat de les Arts i les Ciències de València (CACSA), José Manuel Aguilar i Jorge Vela, en el marc de la investigació a l’entor de l’Institut Nóos que va presidir el gendre del rei espanyol Iñaki Urdangarín. Els dos imputats han declarat en presència de la Fiscalia Anticorrupció de les Balears com una peça més del cas Palma Arena, en què s’investiga un suposat desviament de fons públics a Nóos, "una espècie d'ONG dedicada a projectes socials" que en realitat es va emprar amb fins lucratius, segons el fiscal.


Nóos va percebre uns dos milions d'euros del València Turisme Convention Bureau i de la Ciutat de les Arts i les Ciències de València, òrgans que depenen de l'Ajuntament de València i de la Generalitat Valenciana, respectivament. Van ser contractats per organitzar entre els anys 2004 i 2006 les jornades València Summit sobre esdeveniments esportius.

Jorge Vela és el germà de l'actual conseller d'Hisenda, José Manuel Vela, i actualment ocupa el càrrec de director general de l'Institut Valencià de Finances.D'altra banda, també van declarar el vicealcalde de València i president del patronat del València Turisme Convention Bureau, Alfonso Grau.

La Fiscalia Anticorrupció de les Balears i el jutge José Castro, titular del Jutjat d'Instrucció 3 de Palma, investiguen en aquesta peça del Palma Arena un suposat “entramat societari” teixit per Urdangarín i el seu soci Diego Torres per "apoderar-se" de fons públics i privats que va rebre l’Institut Nóos.

El 25 de gener se subhastaran les tres finques -entre elles el "palauet" de Palma- amb les que l'expresident balear Jaume Matas va garantir un préstec del Banc de València per pagar la seva fiança penal pel cas Palma Arena.
Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2023 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid