Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Alliberament nacional
Girona és municipi per la independència tot i el circ del PP

El PSC i UDC es van aliar amb un PP que va muntar un espectacle demanant l'expulsió de la CUP del ple

13/12/2011 Política
El ple de l’Ajuntament de Girona va aprovar ahir una moció de la CUP que demanava que la ciutat s’adherís a l'Associació de Municipis per la Independència, que es constitueix aquest dimecres. La proposta va ser aprovada per 11 vots a favor de CDC, la CUP i ICV-EUiA, 9 vots en contra del PSC i el PP i 5 abstencions dels regidors d'UDC -marcant distàncies així amb els seus socis de coalició- i Àngel Quintana, del PSC, que va trencar la disciplina de vot del seu grup.

El ple però, va pujar de to a l'hora de debatre aquesta moció. I es van viure moments tensos de la mà de la portaveu del PP, Concepció Veray, que es va sentir “insultada i ofesa” per les paraules del regidor de la CUP Jordi Navarro, el qual va parlar de l'opressió espanyola i va dir que el PP "és una de les dretes més ferotges i antidemocràtiques d'Europa". Aleshores Veray va protagonitzar un escena irada en què va dir a l'alcalde, Carles Puigdemont, que si no feia fora Navarro del ple ella i els seus col·legues abandonaven el ple. L'alcalde Puigdemont però, la va convèncer perquè es quedés.

En aquest sentit, tot i que la moció va ser defensada pel regidor de Reagrupament, Carles Bonaventura, Navarro va ser qui va expressar-se sense embuts destapant les vergonyes del PP tot afirmant que el partit no ha condemnat mai, per exemple, l'afusellament del president Lluís Companys.Veray va dir que era "molt fort" que "per primera vegada a la història" es permeti que un portaveu titlli d'"antidemocràtic" un partit. Tot, deixant clar que José María Aznar ha estat “el millor president que ha tingut mai Espanya” i demanant a Navarro que rectifiqués. Aquest però, va dir que no pensava retirar les seves paraules.

Biel de Montserrat, membre de la CUP, ha valorat aquest dimarts en un escrit al seu bloc el ple i ha afirmat que Veray -"a qui no li agrada que li diguin les veritats a la cara"- ahir estava "exageradament histriònica i victimista".

La votació va evidenciar les dues postures que hi ha al si de CiU, ja que els regidors de CDC van votar a favor però els d'UDC en contra. Segons ha explicat De Montserrat, però, en acabar-se el ple la regidora convergent Marta Madrenas va acostar-se als regidors de la CUP per traslladar-los que tot i que era “molt independentista”, se sentia avergonyida de com el grup havia defensat la moció, en referència, apunta De Montserrat, a la contundència amb què Navarro va dirigir-se i debatre amb Veray.

Per la seva banda, ICV-EUiA en la seva intervenció va insinuar que la CUP intentava fer una cursa per veure qui era més independentista, i que en aquest tema no era qüestió de posar-se medalles. "A uns i altres els hauria de caure la cara de vergonya", exclama l'independentista, ja que "si no fos per la CUP, que ha estat l’únic grup disposat a presentar-la, aquesta moció no s’hauria debatut mai al ple, perquè ni ICV-EUiA ni CiU van voler-l’hi dur". De Montserrat ha detallat que durant les setmanes prèvies els havien comunicat que se sentirien més còmodes afegint-se a una moció ja presentada que no pas ser-ne els promotors.

De Montserrat ha valorat positivament la fita assolida ja que "és bo que les diverses institucions del país prenguin compromisos en favor de la construcció nacional dels Països Catalans". "És bo sacsejar els plenaris, que cadascú s’hagi de posicionar, i que aflorin les contradiccions dels diferents partits. Que surtin arguments nous i vells. Que quedin retratats aquells qui, malgrat el pas del anys i les circumstàncies canviants, continuen ancorats en les seves posicions immobilistes i covardes", ha manifestat. Però també, assenyala, "que es vegi que altres sectors polítics estan evolucionant cap a posicions inequívocament autodeterministes o, directament, independentistes".

En un altre article, el també membre de la CUP Toni Rico destaca "la mena de complot que PSC, PP i IC van desenvolupar contra la CUP". "No deixa de ser còmic veure com PSC-PSOE i PP són una mena de matrimoni defensor de la sacrosanta unitat d'Espanya", sentencia. Tot i reconèixer que encara es desconeix com es concretarà la iniciativa de l'Associació de Municipis per la Independència, Rico remarca que "el que està clar és que als sectors espanyolistes no els hi va fer gens de gràcia i, simplement per això, ja és un avenç més".

Constitució de l’entitat


Justament aquest dimecres se celebra, a Vic, la reunió constituent de l’entitat, que va impulsar ja fa mesos el batlle d’aquesta ciutat d’Osona, Josep Maria Vila d'Abadal, i a la que ja s'han associat més de 150 municipis catalans.
Valora
Vídeos
Jordi Navarro (CUP): "El PP és una de les dretes més ferotges i antidemocràtiques d'Europa"
Representants municipals de la CUP i el Partit Popular a Girona han protagonitzat una picabaralla durant el ple de l'Ajuntament que ha aprovat l'adhesió del municipi a l'Associació de Municipis per la Independència
Rànquings
  1. Fa 15 anys que ens va deixar Lluís Maria Xirinacs
  2. Què ha après l’independentisme de l’Operació Garzón?
  3. La tenista Paula Badosa demana disculpes per dir que el català no és una llengua
  4. Si els fills de puta volessin...
  5. Guanyem Girona lamenta que es deixin al calaix una tercera part dels diners del programa Aixequem Persianes
  6. Tomàs Sayes: "Ens pot la frustració i la sensació de derrota i no som capaces de veure més enllà i valorar els èxits que hem aconseguit. L’Estat si que ho té present i per això continua amb l’ofensiva"
  7. Arruix Borbons-Recuperem Marivent convoquen el 239è Cant dels Ocells davant del Palau
  8. "Háblame en español" Agressió lingüística acaba amb la política discriminatòria d'una empresa a València
  9. Èxit de la mobilització Ponts per la Independència que fins demà es realitza a diverses carreteres del país
  10. Rosalia 92
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2022 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid