Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Retallades a la Universitat
Els estudiants de la UAB es manifesten per exigir la dimissió de rectora

Un centenar d’estudiants es van manifestar ahir a la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) per demanar la dimissió de la rectora d’aquesta Universitat, Ana Ripoll.

16/12/2011 Educació
El cercavila, que va sortir de la Facultat de Ciències i va finalitzat davant el Rectorat. La marxa va transcorrer en un ambient reivindicatiu que va estar marcada per càntics per exigir la dimissió de rectora en qüestió.

Al llarg del cercavila també es reclamar una universitat pública i de qualitat i els estudiants van mostrar la seva oposició vers la política privatitzadora que està duent a terme l’equip de govern de la UAB i les institucions polítiques com la Generalitat i el Govern Espanyol.
Les reclamacions que porten a l’estudiantat d’aquesta Universitat a manifestar‐se són les retallades que està aplicant l’actual rectorat que van acompanyades d’un augment de les taxes. Aquestes mesures es tradueixen en una educació de menys qualitat ja que es compta amb menys professorat i les aules es massifiquen. A més, els estudiants han de pagar més per la matricula i per serveis com el Campus Virtual.

Per altra banda, els estudiants també s’han manifestat per exigir democràcia als òrgans decisoris de la UAB. L’estudiantat ha explicat que pel proper Claustre de l’Autònoma, que tindrà lloc el proper dimarts dia 20 de desembre, només els han acceptat 8 de 17 mocions de les quals una de les mocions rebutjades, demanava la dimissió d’Ana Ripoll. En vistes del context que limita la veu de l’alumnat, els universitaris consideren que no poden influir en el funcionament de la Universitat tenint en compte el gruix de persones que representen en els òrgans de caire decisori.
 
Davant la impossibilitat de fer sentir la seva veu per la via legal, els estudiants han decidit mantenir la campanya Ripoll  Dimissió indefinidament per conscienciar a la comunitat educativa de les retallades i del joc brut que està duent a terme l’actual equip de govern i de com n’és d’important que els serveis públics no restin en mans de persones amb intencionalitat mercantilitzadora.
Valora
Rànquings
  1. Fem pinya -tothom, tothom i tothom- amb l'ANC !!
  2. Ha mort l'Encarna Jordan, veterana independentista
  3. Comunicat de la CACG en relació a la manifestació d'ahir a Lloret de Mar
  4. Esther Lucea: "...experimentem una mena de sensació profètica malastruga, com si els nostres germans del nord exercissin de viatgers del temps per advertir-nos de quin pot ser el futur de la llengua catalana"
  5. La CACG es manifesta a Lloret contra la presència dels Borbons i l'entrega dels premis Princesa de Girona
  6. La CACG crida a participar a la manifestació del dia 10 a Lloret de Mar des de l'indret on es reuniran els Borbons
  7. Escola de Formació Toni Villaescusa (1984-2024)
  8. 7 diputats de formacions independentistes de Còrcega, Polinèsia, Bretanya, Nova Caledònia i Euskal Herria al Parlament francès
  9. La CUP denuncia a Antifrau irregularitats de l’Hospital de Palamós
  10. “Sense independència Catalunya no té projecte de futur possible”
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid