Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
La llibertat no es pidola a Madrid: 20N abstenció!

Per Juli Cuéllar, membre de la CUP de Mataró. Publicat al seu bloc el 6 de novembre de 2011. 

Espanya no es pot reformar. El millor és no votar a les eleccions espanyoles del 20-N, tal com demana la CUP

És un error que l'independentisme i les esquerres catalanes participin en les eleccions d'un marc nacional aliè (Espanya) creat, precisament, per a defensar els interessos de les classes dominants (capitalisme) i negar l'existència dels Països Catalans.

15/11/2011 22:39 Hemeroteca

Tal com explicà Jordi Arquer a El futur de Catalunya i els deures polítics de l'emigració Catalana (Mèxic: 1943), en la democràcia espanyola els vots dels Països Catalans sempre seran minoria i sempre estaran subjectes a les decisions d'una majoria aliena. 

El Regne d'Espanya ha estat i continua sent un estat imperialista dins del qual la paraula del poble català no val res. Les concessions sempre seran provisionals i modificables segons el seu arbitri, tal com succeí amb la reforma de l'Estatut d'Autonomia de Catalunya (2006). 

El més semblant a un espanyol de dretes és un espanyol d'esquerres. La seva raó és garantir, per tots els mitjans, la unidad de destino. Que guanyi el PP o el PSOE és indiferent i irrellevant, perquè els drets democràtics del poble català sempre estaran trepitjats tant per uns com per altres i això només canviarà el dia que siguem capaços d'autodeterminar-nos i bastir un Estat propi que garanteixi la nostra sobirania nacional i els interessos de les classes populars.

Fèlix Cucurull, en un article clarivident publicat al diari Avui (10/08/1978), explicà que "Des de les Corts de Cadis s'inicià el camí d'un parlamentarisme espanyol que, consagrant els decrets de Nova Planta, arraconava democràticament les institucions nacionals catalanes que prèviament havien estat suprimides per la força de les armes, els catalans, amb poques excepcions, quan han anat a Madrid no ha estat per exigir que ens fossin restituïts els drets nacionals -tots els drets nacionals-, sinó per pidolar".

Malauradament la Catalunya del sí bwana persisteix i perpetua el rol mendicant de tots els catalans que han anat a Madrid. Aquests polítics que ara volen representar-nos al Congreso de los Diputados no tenen ideologia i no confien en la força del poble, simplement, perquè avantposen llurs interessos de classe.  Parafrasejant el discurs de Salvador Seguí a l'Ateneo de Madrid (1919), si algun dia conquerim la llibertat nacional, els primers, si no els únics, que li posaran entrebancs seran aquests polítics botiflers, perquè als Països Catalans com arreu, el capitalisme està mancat d’ideologia.

Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid