Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Manifestació a Barcelona pel "Des-Muntatge del cas 4F"

El cas 4F va donar un tomb ara fa quatre setmanes, quan els dos policies que van ser la clau testifical del cas (Víctor Bayona i Bakari Samyang) van ser condemnats per tortures greus arrel d'uns altres fets.
 
Demà hi ha prevista una manifestació que recorri els carrers de Barcelona –amb punt de sortida al Forat de la Vergonya a les 18h– per fer una denúncia pública del muntatge. Ahir una campanya a la xarxa va aconseguir que #desmontaje4f esdevingués trending topic al Twitter.

11/11/2011 11:56 Drets i Llibertats
La CUP de Barcelona ha emès un comunicat  on transmet tot el seu suport als companys i companyes sentenciades, anima a tothom a assistir a la manifestació, i insta a les autoritats judicials que aquest cas sigui reobert per tal d'aclarir les responsabilitats pel muntatge policial portat a terme pel cos de la Guàrdia Urbana, i evidenciar la innocència de les persones inculpades. 
 
El cas 4F va donar un tomb ara fa quatre setmanes, quan els dos policies que van ser la clau testifical del cas (Víctor Bayona i Bakari Samyang) van ser condemnats per tortures greus arrel d'uns altres fets. L'Audiència Provincial de Barcelona va concloure que els agents no només havien agredit brutalment un jove a la discoteca Bikini, sinó que havien falsificat atestats, manipulat proves i mentit deliberadament als seus comandaments i al tribunal. 
 
4f_indultoAquestes novetats treuen tota credibilitat als agents i per tant deixen sense valor jurídic la versió oficial dels fets del 4f. Ara, els advocats que defensen Rodrigo Lanza es preparen per a demanar la reobertura del procés i l'aclariment de tota la veritat. Paral·lelament a això, les famílies i el grup de suport als processats han obert una pàgina web encarada al desmuntatge del cas i un grup de periodistes treballen en l'edició d'un documental que pretén investigar i posar llum a tots els punts foscos d'aquesta història, segons informa el setmanari la Directa.
 
El cas es remunta a la nit del 4 de febrer de l'any 2006, quan en el transcurs d'una càrrega policial de la guàrdia urbana al carrer Sant Pere més Baix, un agent antiavalot va resultar ferit greu per l'impacte d'un gran objecte. L'actuació policial es va produir a les portes d'un local on es feia una festa, i la defensa de la desena de persones que van ser detingudes per aquells fets sempre va donar veracitat a la versió que explicava les ferides del policia per l'impacte d'un test que va caure des del terrat del local on es feia la festa. Els policies municipals implicats sempre van dir que l'agressió la van protagonitzar els joves que eren a peu de carrer, i arrel d'aquesta segona versió quatre persones van ingressar a presó. Una d'elles era Patricia Heras, qui va decidir suïcidar-se per tal de no retornar al centre penitenciari. Rodrigo Lanza encara es troba tancat a la presó de Quatre Camins.
 
Per saber-ne més:
 
 

 {youtube}u6FmkvgLRi4{/youtube}

{vimeo}9269361{/vimeo}

 
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid