Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Tarragona, Lleida i l'Hospitalet de Llobregat s'oposen al Festival de Cinema Gai-Lèsbic

Tarragona deixarà de ser subseu del Festival de cinema gai-lèsbic de Barcelona (FICGLB). Així ho ha decidit l’Ajuntament, en retirar-li el suport, que essencialment consistia en aportar-hi 2.500 euros, segons informa Pobleviu.cat

Juntament amb Lleida, el Festival perd extensió territorial després que per motius econòmics i ideològics diverses ciutats (com l’Hospitalet de Llobregat) es donessin de baixa de l’esdeveniment cultural. Se’l quedaran, doncs, Barcelona, Terrassa i Girona, que hi segueixen donant suport.  El Festival en la seva onzena edició es va iniciar el passat 25 d'octubre i finalitzarà el proper diumenge. El certàmen s'ha consolidat no només com un dels festivals de referència arreu del món de temàtica homosexual sinó també com un aparador on es mostren produccions  de qualitat i  que no sempre poden gaudir-se als circuits comercials.

31/10/2011 03:19 Gènere
Els seguidors del llenguatge en curt, podran gaudir d'una acurada selecció de curtmetratges i els partidaris dels documentals també tenen un espai important. Tota la selecció ha estat feta a partir dels més de 600 títols presentats i visionats, procedents d'una trentena de països.
 
Aquestes són algunes de les inquietuds socials i culturals de joves cineastes: l'Art de l'erotisme i la sensualitat (Diptych), el fetitxisme (The Life and Death of Celso Junior, 43-44), el sexe sense rostre (Mates), intervencions transgèneres -d'anada i tornada- realitzades dues vegades en la mateixa persona (Angrarna). En el terreny educatiu es dóna la veu a nenes i nens de 6 a 12 anys (What do you know?), es denuncia el bullying escolar (Bullied) i es presta atenció especial a la vellesa (Home for the Golden Gays); han estat també seleccionats treballs de les escoles de cinema de Tel Aviv, París, ESCAC, CECC, First Team, i films que han estat presentats als festivals de cinema de Sundance, Canes, Berlín...
 
Destaquen altres temàtiques, realitats socials antagòniques: l'execució de joves menors d'edat a Iran (Angels on Death Rowe), el suïcidi en plena joventut (Bumblefuck, USA), l'abús de nois innocents (Deux inconnus), el cinema de terror-gore (Bite Marks), el retrat d'un Hollywood amb el glamour del desencís (Going Down in LA-LA Land), fins a l'actuació violenta de membres de grups repressius i feixistes, en el film guanyador de la Palma Queer del darrer Festival de Canes (Skoonheid); es trenca amb tabús al desmitificar el masclisme en el món de la boxa (Mi último round, Angel) i es fa un seguiment coratjós amb la càmera des que Chastity Bono, la filla de Cher, va prendre la decisió de la seva reassignació de gènere, reafirmant-se en Chaz Bono (Becoming Chaz). Ara fa deu anys que vam tenir a Chastity en el Jurat i enguany és Chaz. Des d'aquí el nostre agraïment per la seva predisposició vers el Festival.
 
A partir d'aquesta edició endeguen una nova col.laboració i afegeixen una seu a Barcelona, es tracta de Casa Amèrica Catalunya. Degut a l'atenció que FICGLB dedica al llarg dels anys al cinema que es fa a Amèrica Llatina. Enguany hi participen films de Cuba, Argentina, Xile, Brasil, Mèxic, Equador i Perú, aquest amb un film de denúnica de l'homofòbia (Crímenes de odio).
 
 
 
 
 
 
 
 
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2023 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid