Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Sant Cugat declara el Parc de Collserola lliure de pràctiques militars

El ple ordinari de l'Ajuntament de Sant Cugat del Vallès (Vallès Occidental) va aprovar dilluns passat les dues mocions presentades per la CUP del municipi, una de les quals s'havia treballat conjuntament amb el Col·lectiu Antimilitarista de Sant Cugat (CASC).

La primera de les mocions consistia en reclamar la declaració del Parc Natural de Collserola lliure de pràctiques i exercicis militars. Després de les diverses modificacions que va patir la moció a causa de les esmenes presentades per CiU, la CUP ha reconegut que les esmenes desvirtuaven el sentit original de la moció però ha recalcat "a l'horitzó hi teníem declarar Collserola espai lliure de pràctiques militars i aquesta era l'única formula per poder discutir la nostra moció".

21/10/2011 10:25 Política

La votació va ser aprovada tot i comptar amb el vot contrari del PP i amb l'abstenció de la CUP com a mesura de protesta ja que no consideraven que les esmenes fossin necessàries. 

La segona de les mocions demanava al govern de l'Ajuntament que millorés el model de finançament local i rebutgés l'espoli fiscal, recordant que "la principal perjudicada d'aquest sistema de finançament injust i pervers dels ajuntaments, és la població". Per altra banda, la moció també posava sobre la taula la necessitat d'una reforma integral d'aquest sistema en consideració dels serveis públics i de les necessitats socials del moment.

Des de l'Estat espanyol han informat que l'Ajuntament de Sant Cugat haurà de pagar 2.8 milions d'euros corresponents a la bestreta del 2009 juntament amb els 1.2 milions del 2008. La CUP ha denunciat que si aquests diners es retornen, els principals afectats seran els veïns i veïnes del municipi i anirà en detriment dels seus drets socials. Finalment la moció va ser aprovada amb el compromís de l'ajuntament de reclamar el no pagament d'aquesta quantitat a l'Estat i iniciar un estudi en coordinació amb altres municipis dels Països Catalans que es trobin en la mateixa situació, per tal de trobar vies de reclamació judicial per evitar pagar aquests diners.

Per saber-ne més:

S'inicia una campanya per demanar que no es permeti la presència de militars a Collserola 

La CUP de Sant Cugat del Vallès en contra de la presència de militars espanyols a Collserola

Militars espanyols a Collserola: una intimidació habitual

Vilanova i la Geltrú aprova rebutjar el retorn de 3,4 milions d'euros que exigeix l'Estat

Berga rebutja l'espoli fiscal i s'adhereix a l'associació "Municipis per la independència"

Molins de Rei reclamarà no retornar els diners que deu a l'Estat

CUP: "L'espoli fiscal és un robatori a cara descoberta de l'estat espanyol contra el poble català"
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2022 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid