Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Vilanova i la Geltrú aprova rebutjar el retorn de 3,4 milions d'euros que exigeix l'Estat

Dilluns passat, el ple va aprovar la moció presentada per la CUP de Vilanova i la Geltrú on s'insta l'administració a negar-se al retorn dels diners avançats per l'Estat els exercicis 2008 i 2009.

Aquesta quantitat, que l'Estat va calcular erròniament per l'obsessió del govern central en considerar que la crisi no era tal, ascendeix en el cas de Vilanova i la Geltrú a 3,4 milions que l'Estat vol recuperar, però que les arques municipals no es poden permetre el luxe de retornar a risc de col·lapsar encara més els sevreis que presta el municipi.

06/10/2011 15:16 Economia
D'aquesta forma, la CUP vol que des de l'Ajuntament de Vilanova es faci pressió, com s'està fent des de diversos municipis, per evidenciar "l'injust i pervers" sistema de finançament municipal, però també la situació d'espoli fiscal que viuen els Països Catalans i que agreugen la deficitària situació dels drets socials al nostre país.
 
La CUP de Vilanova ja va presentar l'any passat una moció similar, que feia referència a l'exercici de 2008 únicament, però que va rebre els voits en contra del tripartit i la única votació favorable de CiU. En l'actual ocasió, però, hi han votat a favor tots els grups municipals, a excepció del PP, que només ho ha fet parcialment.
 
Per a la CUP, la crisi està evidenciant els enormes forats i trampes que amaga el sistema autonòmic i també el precari sistema municipal, que juga fortament en detriment dels serveis a la ciutadania i només afavoreix la recentralització financera de l'Estat, agreujant la desigualtat i la situació d'espoli fiscal nacional.

Per saber-ne més:

Les Borges Blanques no retornarà el deute amb l'Estat i es declara exclosa de la Constitució 

CUP: "L'espoli fiscal és un robatori a cara descoberta de l'estat espanyol contra el poble català" 

Molins de Rei reclamarà no retornar els diners que deu a l'Estat 

La CUP fa una crida a la insubmissió fiscal dels ajuntaments 

La CUP proposa a l'Ajuntament de Girona que es faci insubmís i no retorni els diners a l'Estat 
 
Rànquings
  1. Alhora i la CUP
  2. L'empresari gironí Josep Campmajó s'exilia arran del cas Tsunami
  3. Sant Jordi era guerrer...
  4. Acte antirepressiu de la Coordinadora Antimonàrquica de les Comarques Gironines (CACG)
  5. La “proposició de llei per la qual es regula la llibertat educativa”, del PP i VOX, empeny cap a la irlandització del valencià
  6. Ortésia Cabrera serà la cap de llista de les Terres de l'Ebre per la CUP
  7. La CUP–Defensem la Terra presenta la llista per les eleccions del 12 de maig per la demarcació de Girona, afirmant que surten a guanyar
  8. Agustí Barrera: "...el seu legalisme burocràtic no els va permetre entendre que una declaració d’independència és un acte revolucionari"
  9. Sergi Saladié encapçala la llista electoral de la CUP pel Camp i les Terres de l'Ebre
  10. La FAVB diu no a la Fórmula 1 al passeig de Gràcia
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid