Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Protesta a Cerdanyola per la visita de Rajoy de precampanya electoral

La visita i míting del líder del PP Mariano Rajoy a Cerdanyola ha estat tingut aquest matí la resposta d'un centenar de persones, convocats per l'Assemblea de l'acampada de Cerdanyola, la Plataforma d'Afectats per Hipoteques, la CUP de Cerdanyola, el Compromís i les JERC. Dies abans es va conèixer la convocatòria de l'acte de precampanya del PP a Catalunya, que havia triat aquesta població com a punt d'arrencada. En una marxa els manifestants han portat un taüt que simbolitzava la mort de l'estat del benestar, dels serveis públics i dels drets i les llibertats.

Les persones que han participat ala protesta no han pogut aproximar-se a la porta del poliesportiu de Can Xarau, on s'ha realitzat l'acte del PP, i ni tans sols han pogut visualitzar Rajoy, que hi ha accedit en un cotxe camuflat. Sí que han intercanviat crits amb alguns seguidors del partit espanyolista, i amb l'alcalde de Badalona García Albiol, que ha fet un gest despectiu amb el dit adreçat als concentrats. En tot moment els manifestants han estat barrats per un cordó de Mossos d'Esquadra.

22/10/2011 23:38 Política
 
Durant la protesta s'han realitzats diversos crits i càntics referents al caràcter "feixista" del PP, especialment adreçats a García Albiol, recordat com a "racista". També s'han cridat consignes de defensa dels serveis públics i sobre la memòria històric, com "PP, criminals, quan demanareu perdó?"
 
La CUP de Cerdanyoal, que també s'ha fet present a la convocatòria amb estelades i pancartes contra les retallades, ha emès una nota de premsa en què expressava el "profund rebuig a la protesta_cerdanyolapresència a la nostra Vila del president del Partido Popular, Mariano Rajoy, i la presidenta del Partit Popular de Catalunya, Alícia Sánchez-Camacho, amb motiu de l'inici de la precampanya a les eleccions espanyoles del 20 de novembre de 2011".
 

Per a la CUP de Cerdanyola, segons aquesta nota, el "PP fa possible, junt amb CiU i PSOE, que els nostres drets socials estiguin sent menyspreats, perseguits i extorsionats per satisfer els interessos del sistema financer capitalista. A més, la seva croada contra el català a les nostres escoles, és una intromissió inacceptable que la immensa majoria dels catalans i catalanes hem rebutjat. atacant ens volen impedir ataquen el nostre model d'immersió lingüística la nostra llengua el poble català".

Per altra banda, el discurs del líder del PP al poliesportiu de Can Xarau, que ha estat acompanyat per nombrosos seguidor arribats en autocar des de fora de Cerdanyola, ha consistit en declaracions com les referents a l'abandonament de la lluita armada per part d'ETA, molt calculades, en què ha exposat que és el moment d'estar "serens" per plantejar un futur de "la unió de tots els demòcrates espanyols" i pel "triomf de la llei i l'Estat de Dret". Abans de tot això, Rajoy ha començat el seu discurs referint-se als dos regidors del PP català morts en accions d'ETA, Francisco Cano, de Viladecavalls, i José Luís Ruiz Casado, de Sant Adrià del Besós.

Els represenants del PP al míting també han criticat els "separatistes" de CiU i les mentides del PSOE. Segons alguns mitjans el PP català s'ha presentat en aquest acte a la recerca del votant desencantat del PSC.

protesta_cerdanyola.1

 

 

 

Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2021 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid