Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Pep Guardiola: "toca als polítics fer un pas endavant"

 En la roda de premsa prèvia al partit de Lliga contra el Sevilla, l'entrenador del Barça Pep Guardiola ha expressat en relació al darrer comunicat d'ETA i el procés de pau encetat amb el cessament definitiu de l'activitat armada que entén que el nou escenari ha de servir per "intentar entre tots que la convivència sigui de normalitat i que cadascun pugui expressar les seves opinions en llibertat" i que "toca als polítics fer un pas endavant".

Guardiola s'ha afegit a les veus que reclamen la consolidació del procés del pau al País Basc i i la correspondència per part de l'Estat amb un gest respecte que variï la seva política repressiva. En aqust sentit, articles com La (di)gestió de la pau a El Periódico analitzen com es pot configurar una nova situació per superar els esculls construïts durant dècades sobre termes com el "perdó" i les "cicatrius". Articles com No invocar les víctimes en va d'aquest mateix diari i La dreta, el PP i els diaris a El Punt també analitzen la nova situació i la necessitat de superar aquests esculls.

22/10/2011 08:14 Política

Guardiola ha manifestat així, per primer cop per part d'un membre del Barça després del polèmic article d'Oleguer Preses el 2007, la seva opinió en llibertat sobre el conflicte al País Basc i la necessitat dels camins de la pau. Unes manifestacions que sens dubte generaran múltiples comentaris despectis des dels mitjans de l'Estat espanyol, encara ancorats en l'odi i la venjança.

En aquest mateix sentit, el digital d'Ara.cat planteja avui una enquesta sobre la situació dels presos independentistes bascos, una realitat que no es pot obviar en relació al procés de pau: amb el títol Creieu que el pròxim govern espanyol ha d'apropar els presos d'ETA a Euskadi? es sondeja els lectors sobre una mesura ineludible i obligada per a l'Estat si vol realment correspondre a la decisió d'ETA.

 Per últim, el digital de La Directa publica un article de David Fernàndez, bon coneixedor de la realitat basca, amb el títol De Suïssa a Aiete passant per Loiola, claus polítiques per entendre el comunicat d'ETA, que analitza les claus de les negociacions i els camins del moviment independentista basc que han portat ETA a la decisió del cessament armat de les seves activitats. Es tracta d'un dels articles amb més coneixement dels publicats sobre el procés de pau al País Basc.

 

Per saber-ne més:

La CUP considera que l'anunci d'ETA pot obrir les portes a un procés d'independènciab Llibertat.cat

L'organització ETA anuncia el cessament definitiu de l'activitat armada Llibertat.cat

ETA anuncia el cessament definitiu de l'activitat armada Nació Digital

ETA anuncia el cessament definitiu de l'activitat armada  Vilaweb.cat

ETA anuncia el cese definitivo de su actividad armada Gara

Llegó la Paz: ETA anuncia el cese definitivo de su actividad armada Kaos en la red

La CUP creu que amb l'anunci d'ETA el primer que ha de fer l'Estat és "reconèixer el dret a decidir del poble basc" ACN

SI assegura que l'anunci d'ETA "marca un abans i un després en el procés d'alliberament" del País Basc ACN

Prudència davant el cessament definitiu de la violència BTV

ETA.- Llamazares qualifica d'"excel·lent" l'anunci de la banda i recorda a les víctimes Europapress

El cessament definitiu de la violència d'ETA, tema del moment a tot el món en Twitter Europapress

ETA.- ERC afirma que és el moment que El País Basc i Catalunya decideixin sobre la seva independència Europapress

ICV emplaça PP i PSOE a "estar a l'altura de les circumstàncies" Microweb

Bosch:«S'ha acabat la violència. Espanyols, i ara què?» Nació Digital

 

Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid