Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
L'organització ETA anuncia el cessament definitiu de l'activitat armada

En un comunicat a Gara, l'organització armada basca ETA ha anunciat que pren la històrica decisió per "un compromís clar ferm i definitiu de superar la confrontació armada". Comunicat de l'anunci d'ETA en català (Vilaweb.cat)

L'anunci, esperat des de la darrera Conferència internacional per la pau, portada a terme el passat dia 17, planteja un nou escenari per al moviment independentista basc i per al conjunt dels territoris del País Basc. Aquesta conferència va generar una gran expectació i esperança, especialment després que el diari The Guardian hagi publicat, citant fonts de la negociació, anunciés el possible la possibilitat d'un posicionament d'ETA aquesta setmana.

20/10/2011 19:37 Internacional

 

{youtube}J5sCf8HZBew{/youtube}

 COMUNICAT I RODA DE PREMSA D'ETA

'Euskadi Ta Askatasuna" (ETA), organització socialista revolucionària basca d'alliberament nacional, desitja mitjançant aquesta Declaració donar a conèixer la seva decisió:

ETA considera que la Conferència Internacional celebrada recentment al País Basc és una iniciativa de gran transcendència política. La resolució acordada reuneix els ingredients per a una solució integral del conflicte i compta amb el suport d'amplis sectors de la societat basca i de la comunitat internacional.

Al País Basc s'està obrint un nou temps polític. Estem davant d'una oportunitat històrica per donar una solució justa i democràtica al conflicte polític secular.

Enfront de la violència i la repressió, el diàleg i l'acord han de caracteritzar el nou cicle. El reconeixement del País Basc i el respecte a la voluntat popular han de prevaler sobre la imposició. Aquest és el desig de la majoria de la ciutadania basca.

La lluita de molts anys ha creat aquesta oportunitat. No ha estat un camí fàcil. La cruesa de la lluita s'ha dut moltes companyes i companys per sempre. Altres estan patint la presó o l'exili. Per a ells i elles, el nostre reconeixement i més sentit homenatge.

 D'ara endavant, el camí tampoc no serà fàcil. Davant la imposició que encara perdura, cada pas, cada assoliment, serà fruit de l'esforç i de la lluita de la ciutadania basca. Al llarg d'aquests anys el País Basc ha acumulat l'experiència i força necessària per afrontar aquest camí i té també la determinació per fer-ho.

És temps de mirar el futur amb esperança. És temps també d'actuar amb responsabilitat i valentia.

Per tot això,

ETA ha decidit el cessament definitiu de la seva activitat armada. ETA fa una crida als governs d'Espanya i França per obrir un procés de diàleg directe que tingui per objectiu la resolució de les conseqüències del conflicte i, així, la superació de la confrontació armada. ETA amb aquesta declaració històrica mostra el seu compromís clar, ferm i definitiu.

ETA, per últim, fa una crida a la societat basca perquè s'impliqui en aquest procés de solucions fins a construir un escenari de pau i llibertat.'

Per saber-ne més:

ETA anuncia el cessament definitiu de l'activitat armada Nació Digital

ETA anuncia el cessament definitiu de l'activitat armada  Vilaweb.cat

ETA anuncia el cese definitivo de su actividad armada Gara

Llegó la Paz: ETA anuncia el cese definitivo de su actividad armada Kaos en la red

La CUP creu que amb l'anunci d'ETA el primer que ha de fer l'Estat és "reconèixer el dret a decidir del poble basc" ACN

SI assegura que l'anunci d'ETA "marca un abans i un després en el procés d'alliberament" del País Basc ACN

Prudència davant el cessament definitiu de la violència BTV

ETA.- Llamazares qualifica d'"excel·lent" l'anunci de la banda i recorda a les víctimes Europapress

El cessament definitiu de la violència d'ETA, tema del moment a tot el món en Twitter Europapress

ETA.- ERC afirma que és el moment que El País Basc i Catalunya decideixin sobre la seva independència Europapress

ICV emplaça PP i PSOE a "estar a l'altura de les circumstàncies" Microweb

Bosch:«S'ha acabat la violència. Espanyols, i ara què?» Nació Digital

eta_cessament

 

 

Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid