Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Mig miler de persones s’apleguen a València per exigir el tancament dels CIE arreu de l'Estat

Pel 18 de desembre, Dia Mundial de les Persones Migrants, hi haurà una marxa unitària a tot l’estat que exigirà la clausura dels Centres d’Internament per a Estrangers (CIE)

Com acte de cloenda de la La Trobada Estatal de Col·lectius de Lluita Contra els CIE, un miler de persones es van concentrar diumenge passat a la Plaça de la Mare de Déu de València per reclamar al govern espanyol que cessin les batudes, el racisme institucional, els internaments i les expulsions sota el lema “cap ésser humà és il·legal”. La trobada ha posat de manifest l'amplitud i diversitat de col·lectius i moviments populars que reclamen respecte als drets fonamentals de les persones migrants.

25/10/2011 11:12 Drets i Llibertats

El passat cap de setmana es va celebrar a València a “Trobada Estatal de Col·lectius en Lluita Contra els CIE”,  i que fou convocat per la Campanya pel Tancament dels Centres d'Internament per a Estrangers (CIE). La trobada va constituït un espai d'intercanvi d'experiències, idees i reivindicacions entre activistes per la defensa dels drets de les persones migrants i va posar les bases per arrencar una nova etapa en termes de construcció d'un projecte unitari de lluita contra la repressió i la criminalització, i de violació de drets fonamentals de les persones migrants.

Persones de diverses d'organitzacions en representació de col·lectius procedents d'Andalusia, Euskadi, Madrid i Països Catalans – van posar de manifest la intenció de coordinar-se en el treball i la reivindicació per un objectiu polític molt clar: el tancament dels centres d'internament d'estrangers i el cessament de tota forma de repressió contra les de persones migrants (batudes racistes, control de fronteres, internament i deportacions).

Al llarg de la Trobada els col·lectius implicats van posar-se al dia de l'estat de la lluita política i el treball al costat de les víctimes d'internament als diferents territoris, i van deliberar sobre qüestions específiques com a aspectes jurídics, la identificació de casos de tortura, la situació de la dona i el col·lectiu LGTB en els CIE o com enfortir la mobilització social.

A l'assemblea del diumenge al matí, es va posar de manifest la voluntat de començar a coordinar accions conjuntes que enforteixin una campanya estatal pel tancament dels CIE, d'aquí la convocatòria del 18 de desembre, Dia Mundial de les Persones Migrants, d'una marxa unitària a tot l’estat on s'exigirà la clausura dels Centres d’Internament per a Estrangers.

Rànquings
  1. Alhora i la CUP
  2. L'empresari gironí Josep Campmajó s'exilia arran del cas Tsunami
  3. Sant Jordi era guerrer...
  4. Acte antirepressiu de la Coordinadora Antimonàrquica de les Comarques Gironines (CACG)
  5. La “proposició de llei per la qual es regula la llibertat educativa”, del PP i VOX, empeny cap a la irlandització del valencià
  6. Ortésia Cabrera serà la cap de llista de les Terres de l'Ebre per la CUP
  7. La CUP–Defensem la Terra presenta la llista per les eleccions del 12 de maig per la demarcació de Girona, afirmant que surten a guanyar
  8. Agustí Barrera: "...el seu legalisme burocràtic no els va permetre entendre que una declaració d’independència és un acte revolucionari"
  9. Sergi Saladié encapçala la llista electoral de la CUP pel Camp i les Terres de l'Ebre
  10. La FAVB diu no a la Fórmula 1 al passeig de Gràcia
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid