Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Mig miler de persones s’apleguen a València per exigir el tancament dels CIE arreu de l'Estat

Pel 18 de desembre, Dia Mundial de les Persones Migrants, hi haurà una marxa unitària a tot l’estat que exigirà la clausura dels Centres d’Internament per a Estrangers (CIE)

Com acte de cloenda de la La Trobada Estatal de Col·lectius de Lluita Contra els CIE, un miler de persones es van concentrar diumenge passat a la Plaça de la Mare de Déu de València per reclamar al govern espanyol que cessin les batudes, el racisme institucional, els internaments i les expulsions sota el lema “cap ésser humà és il·legal”. La trobada ha posat de manifest l'amplitud i diversitat de col·lectius i moviments populars que reclamen respecte als drets fonamentals de les persones migrants.

25/10/2011 11:12 Drets i Llibertats

El passat cap de setmana es va celebrar a València a “Trobada Estatal de Col·lectius en Lluita Contra els CIE”,  i que fou convocat per la Campanya pel Tancament dels Centres d'Internament per a Estrangers (CIE). La trobada va constituït un espai d'intercanvi d'experiències, idees i reivindicacions entre activistes per la defensa dels drets de les persones migrants i va posar les bases per arrencar una nova etapa en termes de construcció d'un projecte unitari de lluita contra la repressió i la criminalització, i de violació de drets fonamentals de les persones migrants.

Persones de diverses d'organitzacions en representació de col·lectius procedents d'Andalusia, Euskadi, Madrid i Països Catalans – van posar de manifest la intenció de coordinar-se en el treball i la reivindicació per un objectiu polític molt clar: el tancament dels centres d'internament d'estrangers i el cessament de tota forma de repressió contra les de persones migrants (batudes racistes, control de fronteres, internament i deportacions).

Al llarg de la Trobada els col·lectius implicats van posar-se al dia de l'estat de la lluita política i el treball al costat de les víctimes d'internament als diferents territoris, i van deliberar sobre qüestions específiques com a aspectes jurídics, la identificació de casos de tortura, la situació de la dona i el col·lectiu LGTB en els CIE o com enfortir la mobilització social.

A l'assemblea del diumenge al matí, es va posar de manifest la voluntat de començar a coordinar accions conjuntes que enforteixin una campanya estatal pel tancament dels CIE, d'aquí la convocatòria del 18 de desembre, Dia Mundial de les Persones Migrants, d'una marxa unitària a tot l’estat on s'exigirà la clausura dels Centres d’Internament per a Estrangers.

Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2023 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid