Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
La CUP demana a l'Ajuntament de Mataró que exigeixi al Govern les subvencions per a escoles bressol

La CUP proposarà en el proper ple municipal de Mataró demanar al Govern que compleixi els acords presos amb les entitats de sosteniment de les escoles bressol municipals de manera que l'Ajuntament estudiï la possibilitat de presentar els recursos legals necessaris per exigir la concessió de les subvencions.
 
La CUP ha volgut denunciar d'aquesta manera el fet que la Generalitat hagi aplicat de forma unilateral retallades del 12% a les escoles bressol, passant de l’aportació de 1.800 euros per a cada plaça d’escola Bressol (tal com s’havia signat al conveni inicial) als 1.600 euros que el nou conveni aplica, comportant un desajust pressupostari dels serveis que repercuteix negativament en les finances municipals.

30/10/2011 15:04 Política

La ciutat de Mataró disposa de nou escoles bressol de titularitat municipal que ofereixen el primer cicle d'educació infantil. Actualment, l'administració local està desenvolupant i assumint aquests serveis per tal de poder donar cobertura a les necessitats de les famílies i dels infants i garantir un bon funcionament d'aquests, tot i que, en gran part, serien competència de la Generalitat de Catalunya.

La CUP destaca la manca de comunicació per part del Govern català sobre aquest assumpte: “A hores d'ara encara no sabem quin serà el finançament que rebrem per al curs 2011-2012, quan, de fet, els serveis ja estan en funcionament i l'Ajuntament ha establert els preus públics i les taxes municipals partint del conveni acordat”.  

La CUP demana el compliment del conveni
 
La Candidatura Unitat Popular del municipi presentarà al proper ple municipal una proposta basada en quatre acords en els quals es demana que l'ajuntament manifesti el seu rebuig a la retallada de forma retroactiva de les subvencions a les escoles bressol municipals del curs 2010-2011, demanar al govern de la Generalitat que compleixi els acords presos el 14 de febrer del 2005 i el 9 de juliol del 2008. També es proposarà que l'Ajuntament estudii presentar els recursos legals necessaris per exigir el compliment del conveni. Finalment també es proposa comunicar l'acord al Govern català, als grups parlamentaris del parlament de Catalunya, a la Federació de Municipis de Catalunya i a l'Associació Catalana de Municipis i Comarques.

Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid