Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Un jove entra en coma després de ser detingut pels Mossos a Manresa

Un jove està en coma des del passat 31 d'agost després de ser detingut pels Mossos d'Esquadra. Ho ha denunciat aquest dimarts el portal Berguedà Llibertari, que posa en dubte la versió policial que assegura que Mustapha es va intentar suïcidar amb els cordons de les sabates. Així ho han explicat els Mossos als mitjans que els ho han preguntat arran de l'escrit de denúncia que difon des d'aquest dimarts el portal web.

El col·lectiu anarquista ha convocat una manifestació aquest divendres a les vuit del vespre a la Plaça Sant Domènec de Manresa per demanar que s'esclareixin els fets i es faci justícia.

21/09/2011 02:31 Drets i Llibertats
Els fets van tenir lloc el passat 31 d'agost quan els Mossos d'Esquadra van detenir Mustapha al barri de les Escodines de Manresa després que aquest arrenqués a córrer per impedir ser identificat atesa la seva situació irregular. La policia el va atrapar i el va detenir per desobediència a l'autoritat. Segons l'Ateneu Columna Terra i Llibertat, Mustapha es va amagar en un contenidor d'escombraries però va ser localitzat i detingut al carrer Puigterrà de Dalt sense oposar resistència.

A partir d'aquí, la versió policial sosté que els agents van haver de portar el detingut a l'hospital Sant Joan de Déu de Manresa perquè presentava alguns cops i va ser atès al box penitenciari sota vigilància policial. Fonts dels Mossos han corroborat a diversos mitjans que el detingut estava emmanillat amb les mans endavant -perquè van considerar que no era perillós, han declarat- però que de manera "inesperada" va treure's els cordons de les sabates i va intentar suïcidar-se. Com a conseqüència, Mustapha va tenir una aturada cardiorespiratòria i va entrar en coma.

Amb tot, el Berguedà Llibertari remarca que Mustapha va estar en tot moment sota custòdia policial al box penitenciari i explica que a les vuit del vespre va ser trobat per una metgessa al box amb una aturada cardiorespiratòria. "Com és possible que un detingut emmanillat, trobant-se sota custòdia policial i dins d'un hospital, es pugui intentar suïcidar sense que ningú ho vegi i intervingui?", es pregunta.

Mustapha encara està en coma a la Unitat de Cures Intensives de l'Hospital de Manresa, tot i que el seu pronòstic és poc favorable, segons informa el portal.

Rànquings
  1. La professora de l'UdG Esmeralda Úbeda torna a realitzar actes vandàlics unionistes
  2. Membres de La Forja i la CUP fan fora de Sant Pol els arrenca-llaços dels Segadors del Maresme
  3. Convoquen una concentració a Cotlliure per la justícia i les llibertats en protesta de la visita de Pedro Sánchez
  4. El suport de més de 50 organitzacions i desenes de comitès de suport fan preveure una vaga general massiva
  5. UB per la República se suma a la Vaga General
  6. Universitats per la República interromp el Word Law Congress per denunciar la “falsa justícia” espanyola
  7. La CUP-Crida per Girona denuncia manca de planificació del Departament d'Ensenyament davant del tancament del P3 de l'Escola de Font de la Pólvora
  8. Els Mossos detenen un militant de La Forja en el seu domicili a Badalona
  9. La CUP Mataró fa una crida a la mobilització general en defensa dels drets civils, socials i nacionals
  10. Denuncien que la Generalitat vulgui censurar l'acte de Jose Pàmies a Blanes
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2019 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid