Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
La independència, una necessitat urgent!

Per Xavier Oca, militant del Moviment de Defensa de la Terra (MDT
 

“Som una nació”, “Som escola”... som un poble que s’entesta a existir; un poble que segueix aspirant a organitzar-se en una societat cohesionada, justa, lliure i democràtica, que ens permeti, a totes i a tots, realitzar-nos materialment i culturalment com a persones i viure sense complexos la nostra identitat.

Però diem-ho clarament: som una nació ocupada, que ha hagut de resistir durant més de 350 anys les constants ofensives d’uns estats hostils a la nostra existència. I tant hi fa el vernís que aquests estats (Espanya i França) hagin utilitzat en cada moment històric: la realitat és tossuda, i ni la república francesa, ni la monarquia espanyola han estat, són, ni podran ser mai, marcs democràtics per al poble català.

03/09/2011 16:32 Opinió

Espanya és irreformable... si més no, en positiu! L’evolució de la política espanyola, de l’acció de l’aparell de l’estat contra el nostre poble en els darrers 30 anys, i la recent reforma constitucional aprovada al més pur estil de república bananera, ens demostra que la seva única possible evolució no és cap altra que la involució en termes nacionals i socials, que la liquidació fins i tot d’aquesta enganyifa anomenada “estat de les autonomies”.

Fa més de 30 anys que l’independentisme denunciava la via morta que suposava l’autonomisme... i el temps ens ha donat definitivament la raó! L’esperpèntic procés de reforma estatutària, el continu espoli econòmic, les renovades agressions a la nostra llengua, la cohesió social i la identitat nacional i el foment sistemàtic de la catalanofòbia com a ideologia hegemònica a l’Estat espanyol certifiquen una sentència de claredat diàfana: No serem res sense un Estat propi!

Sense independència no hi haurà democràcia, doncs dia rere dia, els polítics espanyols continuen negant el poble català com a font de sobirania. Sense independència no hi pot haver ni polítiques socials ni sortida a la crisi, ja que el poble català és robat per partida doble (per explotació i per espoli). I sense independència serà impossible definir un model social integrador que faci de la nostra llengua una eina de cohesió i convivència.

Parlem, doncs, com diuen alguns “dels problemes reals”: un dels nostres principals problemes, sense la resolució del qual ens serà impossible encarar-ne seriosament cap altre, és la submissió a uns estats hostils. I és un problema que adquereix dia a dia dimensions alarmants i que només ens deixa un camí: la conquesta de la plena sobirania.

Continuar defensant a hores d’ara el model autonòmic o l’entelèquia del federalisme respecte els qui ostenten i exerceixen cada dia més la condició d’ocupants i opressors és, ras i curt, una traïció al nostre poble. Necessitem la independència i la necessitem ara. Ens hi va la nostra existència col·lectiva.

Com deia Jordi Carbonell ara fa 35 anys... que la prudència no ens faci traïdors!

Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid