Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Malestar per la reforma constitucional PSOE-PP

La intenció del PSOE i el PP de reformar la constitució espanyola per fixar-hi un límit al dèficit públic ha desfermat el malestar en tots els àmbits. Al nostre país, la comunitat catalana a Twitter va aprofitar el procés de reforma per demanar poder votar marxar de l'Estat, i en aquest sentit va aconseguir catapultar l'etiqueta #jovullvotaradeuespanya a tendència mundial. 

A nivell de carrer, el rebuig també s'ha fet present amb la convocatòria de diverses protestes per condemnar la reforma, que sentenciaria a mort certes mesures de mínima cobertura social, o bé exigir que se sotmeti a un referèndum.

30/08/2011 12:13 Política
Aquest dimecres la Plataforma pels Drets Socials de València, de la qual formen part, entre d'altres, la Coordinadora Obrera Sindical, la Confederació General del Treball, la Intersindical Valenciana, Endavant OSAN, el Partit Comunista dels Pobles ac5385157129db1-gargotaire-natura-constituciod'Espanya, Esquerra Anticapitalista i Esquerra Unida, han convocat una concentració que tindrà lloc a dos quarts de vuit davant la delegació del govern espanyol.

Segons afirmen, els dos partits majoritaris a Madrid "volen aprofitar l'actual context de crisi capitalista per modificar un text que fins ara era intocable", però denuncien que "no ho faran perquè la constitució garantisca els serveis públics bàsics o per incloure-hi reivindicacions històriques com l'abolició de la monarquia o el dret a l'autodeterminació dels pobles", sinó per "fer una nova concessió als mercats, restringint les possibilitats d'emetre deute públic".

A més, critiquen que vulguin endegar la reforma de manera urgent, sense informar-ne la població ni sotmetre la modificació a un referèndum, evitant d'aquesta manera el debat públic i l'exercici de la sobirania popular. En aquest sentit, adverteixen que si s'aprova aquest canvi suposarà una nova retallada social que se sumarà a la reforma de les pensions, els atacs a l'educació pública, el malbaratament de fons públics en ajudes a la banca o el nou contracte de formació.


Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid