Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Berga homenatjarà el lluitador independentista Antoní Massaguer

Berga homenatjarà el lluitador independentista berguedà Antoní Massaguer. Serà aquest diumenge 4 de setembre a partir de les set de la tarda al Teatre Municipal de la capital del Berguedà, on es presentarà per primer cop un documental sobre la vida i trajectòria de l'exmilitant de l'Exèrcit Popular Català (EPOCA).

"Per vèncer cal anar-hi, anar-hi i anar-hi" és el lema de l'acte que, organitzat pel Casal Panxo de Berga i Maulets, homenatjarà el lluitador independentista gairebé onze anys després de la seva mort.

29/08/2011 19:33 Drets i Llibertats
En l'acte d'homenatge es presentarà i projectarà per primera vegada el documental "Antoní Massaguer. Anar-hi, anar-hi i anar-hi", una obra que repassa la trajectòria d'aquest militant berguedà i del naixement de l'independentisme modern.
 

cartell_antoni769A banda de l'emissió del documental, l'acte comptarà amb diversos parlaments, tant del Casal Panxo i Maulets com d'altres organitzacions independentistes. A més, hi haurà actuacions, entre les quals destaca la del cantautor solsoní Roger Mas.

Ferm, dialogant i incansable lluitador

Antoní Massaguer va néixer a Berga l'any 1947 i va morir també a la capital del Berguedà el mes de novembre del 2000 a conseqüència d'un tumor. A finals del 1980 va ser detingut, juntament amb vuit persones més, en el marc del que més tard es va conèixer com a "cas Bultó". Massaguer va quedar en llibertat de forma definitiva el 1993 arran d'una sentència del Tribunal dels Drets Humans d'Estrasburg que per primera vegada condemnava l'estat espanyol per no haver fet un judici amb garanties.

Massaguer fou un dels independentistes catalans que més van treballar per la unitat d'acció i pels avenços del moviment independentista als Països Catalans. Ferm, dialogant i incansable lluitador, va ser apreciat i respectat per tot el moviment independentista. 

Militant compromès des de la clandestinitat del franquisme va afavorir la confluència i els avenços del moviment independentista. Seva era l'expressió de lluita "Per vèncer cal anar-hi, anar-hi i anar-hi” present als escrits de Terra Lliure i a l'agitació independentista. D'aquí que s'hagi escollit aquesta expressió per donar nom al documental sobre la seva figura.

Per saber-ne més:

Presentació a Berga del llibre "Època: L’exèrcit a l’ombra" 

10 anys de la mort d'Antoní Massaguer

Gregori Font i Catibiela (1913-1991) 

La memòria independentista: Ramon Subirats i Coral

Manuel Viusà i Gertrudis Galí

Homenatge a Manuel Viusà a Prada

Un acte recordarà el 70 anys de resistència del FNC

Inauguració d'una placa dedicada a Jaume Martínez Vendrell

Jaume Martínez i Vendrell o la constància militant per l’alliberament nacional 

Emotiu i sincer homenatge als lluitadors del FNC a Lleida 

Homenatge a Lleida a Joan Culleré i Ibars

 

 

Rànquings
  1. Els sindicats amenacen amb una vaga si Ensenyament no accepta que els docents recuperin l'horari lectiu anterior a les retallades
  2. La majoria de mitjans censura la salutació feixista d'un simpatitzant del PP
  3. Un mosso d'esquadra és el primer testimoni del #judicifarsa que demana declarar en català
  4. Detingut un membre de la policia nacional espanyola per la mort d'una dona a Olot
  5. El Front Republicà es presenta a Tarragona
  6. La CUP inicia els tràmits per la reversió de quatre centrals hidroelèctriques a la Vall Fosca
  7. Són culpables i els volem a casa
  8. Declaren al judici del procés els policies nacionals espanyols que van intervenir a Girona el dia 1 d'octubre
  9. Front Republicà comença la campanya a peu de carrer defensant l'1-O
  10. Celebració de l'efemèride de la proclamació el 14 d'abril de 1931 de la REPÚBLICA CATALANA pel President Francesc Macià
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2019 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid