Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Els grups a l'oposició de Banyoles denuncien conjuntament l'estil "autoritari" de governar de CiU

Les formes de governar de CiU, més si té majoria absoluta, ja han generat malestar en alguns ajuntaments. En aquest sentit, per exemple a l'Ajuntament de Banyoles, l'oposició en ple s'ha aliat per queixar-se de les formes de governar "opaques i d'esquenes a l'oposició".

Així, Junts per Banyoles, la CUP i ICV, han denunciat que CiU gestiona la majoria absoluta "de manera autoritària obviant per complet la resta de partits".  A més, confessen “estar acostumats que el govern de CiU tingui més en compte les autoritats i el protocol que els grups que formen part del consistori municipal”, fet que qualifiquen de “manca de tacte” i “poca elegància política”.

21/07/2011 15:32 Política
L'última mostra d'aquesta actitud ha estat en la inauguració de la nova estació d'autobusos, on el govern municipal va avisar els grups de l'oposició poca estona abans de l'acte inaugural, de manera que només va assistir-hi CiU. És per això que Junts per Banyoles, la CUP i ICV-Independents per Banyoles lamenten la “discriminació” que pateixen per part del govern municipal i asseguren que “no té en compte l’oposició”, que considera “un principi democràtic essencial” ser informada “amb el temps suficient per tal de participar dels actes públics de la ciutat”.
 

En un comunicat conjunt, els tres grups -formats per quatre regidors de Junts, dos de la CUP i una d’ICV- demanen al govern de CiU que els tingui en compte “a l’hora de celebrar actes en nom de l’Ajuntament”. “L’alcalde va dir que prioritzaria el diàleg a l’hora de governar, però no ens informa de les coses o ens avisa minuts abans. Això és per a ell el diàleg”, manifesten, i reblen: “Un diàleg que a la pràctica es tradueix en una forma de governar opaca i feta d’esquenes a l’oposició”, ja que segons avisen, “si no informen ni a l’oposició menys informaran la ciutadania”.

Al seu torn, remarquen que “una majoria absoluta no et dóna dret a invisibilitzar la resta de representants escollits democràticament i a fer i desfer sense tenir-los en compte ni informar-los”. D’aquesta manera, l’oposició afirma que cal apostar per “la transparència al carrer perquè els ciutadans siguin conscients de tot el que es fa a dins l’Ajuntament”.

Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid