Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
El tancament de Ràdio TV de Mallorca, un atac a pluralitat i a la llibertat d'expressió

El tancament de Televisió de Mallorca i Ona Mallorca coarta la llibertat d'informació dels mallorquins i suprimeix una eina bàsica per explicar què passa a l'illa amb mitjans públics propis. És la reacció que ha fet pública el Grup de Periodistes Ramon Barnils respecte la decisió del govern balear d'acabar amb Ràdio Televisió de Mallorca (RTVM).

A banda, subratlla que amb la clausura de RTVM augmentarà les dificultats de les ràdios locals per mantenir una veu pròpia amb el canvi a la ràdio digital terrestre ja que Televisió de Mallorca va recollir l'herència dels canals de televisió locals que es van quedar sense espai. A més, denuncia que es deixaran al carrer 117 professionals.

28/07/2011 12:44 Comunicació
El Grup Barnils assenyala que Televisió de Mallorca i Ona Mallorca "fan, amb independència informativa, un servei públic necessari molt important per l'illa". D'altra banda, alerta que la clausura serà un cop dur per al sector audiovisual de les Illes Balears i per a les productores que proveïen de continguts la ràdio i la televisió, fet que considera "especialment incomprensible" en un moment en què el PP assegura que rellançarà l'economia i davallarà l'atur.

En aquest sentit, el Grup Barnils considera "cínic" que el partit que es va gastar més de cent milions d'euros en un velòdrom amb goteres i una pista que no es podia homologar -el conegut Palma Arena- tanqui ara Televisió de Mallorca en nom de l'austeritat. Així, remarca que el darrer Govern del PP va deixar IB3 amb un deute de gairebé 140 milions d'euros i que Ràdio i Televisió de Mallorca té un pressupost anual de deu milions d'euros. D'aquesta manera, sosté que que el Consell de Mallorca, presidit per Maria Salom, "elimina una ràdio i una televisió que no tenen dèficit i que han aplicat l'austeritat en nom de la qual ara desapareixeran".

Per saber-ne més:

El Grup Barnils es presenta a Mallorca en el marc de l'amenaça de tancament de RTVM 

Entitats mallorquines rebutgen el possible tancament de Ràdio Televisió de Mallorca 

 

 

Rànquings
  1. L'empresari gironí Josep Campmajó s'exilia arran del cas Tsunami
  2. Agustí Barrera: "...el seu legalisme burocràtic no els va permetre entendre que una declaració d’independència és un acte revolucionari"
  3. Sant Jordi era guerrer...
  4. Acte antirepressiu de la Coordinadora Antimonàrquica de les Comarques Gironines (CACG)
  5. “Catalunya serà, CRISTIANA O NO, serà!”
  6. La “proposició de llei per la qual es regula la llibertat educativa”, del PP i VOX, empeny cap a la irlandització del valencià
  7. «Saps què? Que llegint aquest tros de diari...»
  8. Els candidats de la CUP a comarques gironines proposen una transformació ferroviària de la mobilitat a la demarcació de Girona
  9. La CUP–Defensem la Terra presenta la llista per les eleccions del 12 de maig per la demarcació de Girona, afirmant que surten a guanyar
  10. La República laica contra les ideologies de la desigualtat i el fanatisme embrutidor
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid