Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Mobilitzacions per l'ensenyament en català al País Valencià

Escola Valenciana proposa tres grans concentracions a València, Alacant i Castelló el proper 9 de juny, coincidint amb la sessió de constitució de les Corts. Vicent Moreno: “Un nou model educatiu requereix d'un gran consens, com el que es va generar amb la Llei d'Ús i Ensenyament fa 27 anys, que no va tenir cap vot en contra a les Corts Valencianes”.
 
A més a més, hi ha convocada una manifestació per al 18 de juny a València contra aquesta mesura i contra la precarietat i les retallades a l'ensenyament públic. També el proper dissabte Escola Valenciana convida a assistir de forma massiva a les Trobades d'Escoles en Valencià d'Ibi i Relleu.

02/06/2011 03:01 Llengua

"Les línies en valencià garanteixen l'aprenentatge de castellà, anglés i valencià, l'únic motiu per suprimir-les és polític", ha destacat Vicent Moreno, president d'Escola Valenciana. Moreno ha destacat que "igualar en hores el valencià i castellà només provocarà alumnes monolingües pel simple motiu que a la societat les dues llengües no tenen la mateixa presència, en tant l'anglés ja hi ha experiencies d'incrementar-lo partint del model d'ensenyament en valencià".

Escola Valenciana ha destacat que eliminar les línies en valencià és condemnar-lo a la desaparició en un termini de 20 anys. Per tot això l'entitat cívica ha anunciat que ha convocat pel proper dijous una reunió de consens amb agents polítics, educatius i socials amb l'objecte d'oferir una resposta contundent i unitària.

L'entitat cívica preveu iniciar les mobilitzacions aquest dissabte aprofitant la celebració de les dues darreres Trobades d'Escoles en Valencià a Ibi i Relleu. A més, dijous es presentarà un manifest de consens per buscar adhesions a tots els nivells. A partir de dilluns es preveuen accions enfocades a la societat en general i als centres educatius, que tindran la setmana que ve el seu punt culminant amb la convocatòria tres grans concentracions a València, Alacant i Castelló el proper 9 de juny, coincidint amb la sessió de constitució de les Corts.

Escola Valenciana ha afirmat que Camps fa una declaració d'intencions suprimint les línies en valencià, escorant-se cap a postures de radicalitat. L'entitat cívica ha recordat que "els models educatius s'han de tractar des del consens, des de l'experiència pedagògica". "Nosaltres hem presentat un model que té el suport d'universitats, sindicats i centres educatius, ells presenten un model després de les eleccions, en solitari, sense cap intenció de consens, sense cap suport de cap organisme educatiu".

L'entitat cívica ha recordat el contrast respecte a l'aprovació de la Llei d'Ús i Ensenyament del Valencià que va ser aprovada fa 27 anys sense cap vot en contra.

Per saber-ne més:

Endavant proposa mobilitzacions per evitar la supressió de línia del català de l'ensenyament
Llengua

El govern valencià assenta les bases per acabar amb el català a l'escola 

La CAL expressa la seva indignació davant l'anunci de suprimir les línies en valencià a les escoles 

 

Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid