Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Albert Rivera acusa l'MDT de "terrorista"

Nou espectacle polític d'Albert Rivera, president de Ciutadans (C's). Furiós perquè el Baròmetre del Centre d'Estudis d'Opinió (CEO) inclou una pregunta sobre la independència, Rivera ha atacat el president del Baròmetre, Jordi Argelaguet, Professor de ciència política de la UAB, acusant-lo de militar fa uns anys "al braç polític de Terra Lliure", el Moviment de Defensa de la Terra (MDT).

Rivera ha fonamentat les seves afirmacions en informacions dels anys 80, com ara una notícia d'El País que recull una declaració policial que vincula Terra Lliure amb l'MDT i afirmant que aquesta formació "als 80 feia homenatges a terroristes i va ser creada com a braç polític de Terra Lliure".

30/06/2011 14:20 Drets i Llibertats

La resposta no s'ha fet esperar i molts internautes li han fet arribar missatges a través del ser Twitter, plataforma que va fer servir el nacionalista espanyol per fer campanya contra els resultats favorables a la independència que desprenia el Baròmetre. "El director del CEO d'Artur Mas que ha fet l'enquesta preguntant per la independència va militar a la banda terrorista independentista MDT", va dir en espanyol. Rivera acusava així Argelaguet de "dirigir les enquestes públiques de CiU a la Generalitat" i "cuinar referèndums".

A través d'aquesta plataforma on el diputat té 6.779 seguidors és des d'on Rivera ha perpetrat aquests atacs, tot i que aquest dijous al matí Manuel Fuentes l'ha entrevistat al seu programa i ha tornat a mencionar l'MDT, tot i que ja sense referir-se a la "banda terrorista independentista".

A Twitter però, el de C's no ha cessat de reiterar una sola idea. Novament en castellà, ha dit que "si Mas posa un exMDT-Terra Lliure a dirigir el CEO és com posar Otegi a dirigir les enquestes a l'Eukalbaròmetre... Molt objectiu". Aquesta piulada en concret ha estat també difosa des del compte oficial de Ciutadans. La base de Rivera per atacar l'MDT és la notícia de l'any 88 publicada a El País, la qual enllaça en multitud de piulades: "Home, una organització que guarda explosius per fer atemptats a la seva seu i és creada per Terra Lliure...".

No és fins que un usuari li diu "I tu saps que et pot caure una denuncia de l'MDT per haver afirmat això sense que mai cap tribunal l'hagi declarat il·legal?" que Rivera pretén cobrir-se les espatlles assenyalant "L'MDT actualment suposo que com ERC o altres grups, segur que no fa ni defensa el mateix que els 80". També diu, però, "I perquè guardaven explosius a la seva seu als 80' i perquè feien homenatges a membres de banda terrorista. Això és delicte". L'únic argument de Rivera per carregar contra Argelaguet és que havia estat militant de l'MDT, una "organització que col·laborava amb Terra Lliure i guardava explosius a la seva seu". 

Acusar una formació política legal de terrorisme és un delicte castigat amb penes que van dels sis mesos als dos anys de presó i multes de 12 a 24 mesos.

 

 

twitterrivera3

 

 


twitterrivera2
 
twitterrivera4

 

{youtube}YUPxGkJU62o{/youtube}

Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid