Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
La Bressola celebra la seva diada anual amb una jornada plena de coratge

Aquest dissabte se celebra a Perpinyà la "Bressolada amb coratge", una diada anual en favor de l'escola en català a la Catalunya Nord. La jornada té lloc durant tot el dia i enguany adquireix un tarannà especialment reivindicatiu i popular ateses les dificultats per les que passa la xarxa d'escoles.

De deu del matí a onze de la nit es fan activitats per la mainada, un espectacle dels alumnes de la Bressola, una cercavila reivindicativa, dinar popular, animació infantil, castellers i a la nit se celebra un concert amb el grup valencià Obrint Pas, que presenta el seu nou disc "Coratge". La Bressolada 2011 se celebra a davant del cinema Castellet.

28/05/2011 15:06 Cultura

 

PROGRAMA:

10h30 Espectacle dels alumnes de la bressola

11h30 Gran Cercavila reinvindicatiu pels carrers de Perpinyà amb els Gegants de Taltaüll i els Sorollosos del Ribera 

13h dinar popular sota els plàtans de la passejada.

15h30 grup d'animació infantil País de Cotó 

16h30 castellers AMB LES COLLES DEL RIBERAL I DEL VALLESPIR

18h concert del grup gironí "WOLLY GOATS" 

19h CONCERT DE VESPRE AMB "OBRINT PAS"

20h45 retransmissió en directe de la final de la Lliga de Campions

 

Temps d'incerteses: La Bressola fa front (Joan Pere Le Bihan, director general)

bressoladaJa fa un parell d'anys que, a aquests editorials, anem anunciant temps difícils en general i a la Bressola en particular: tenint en compte aquestes previsions ja vam haver de reduir alguna plaça de mestre a l'escola del Vernet, vam augmentar el nombre d'alumnes per classe gràcies a l'esforç dels mestres i de la resta del personal que tots hem d'agrair.

La Bressola havia anticipat la crisi... gràcies a aquesta anticipació hem pogut restablir l'equilibri de comptes pel 2009 i 2010. Hem de confessar però que ens havíem quedat curts i que la crisi és més important que el que ens esperàvem:

· Reducció de places de l'Educació Nacional

· Retallades pressupostàries possibles de la Generalitat.

· Retallades del Ministeri del Treball (CAE)

· Morositat dels Ajuntaments adherits als Amics de la Bressola

Si afegim a aquestes dades la desaparició de la petita subvenció de funcionament del Consell General i el no pagament pels alumnes de la nostra secundària del transport escolar, l'acumulació d'aquestes retallades situa la Bressola en una situació molt delicada i per primera vegada a la seva història es planteja tancar un centre per motius econòmics.

Aquests fets es produeixen en un moment en què les nostres escoles tenen més èxit que mai: Un creixement del 17% (el més important de tot l'estat, les escoles privades franceses han crescut d'un 3 %) Dos anys seguits amb 100% d'èxit al “Brevet” i, pels exalumnes, 100% d'èxit al Bac (Selectivitat).

És indubtable que la Bressola, amb els seus 35 anys d'història, ha posat en marxa un petit sistema educatiu adaptat als nous temps i a la nova realitat transfronterera de les nostres comarques (Espai Català Transfronterer), la qualitat de la immersió ha millorat a tots els centres, la participació dels exalumnes als projectes de l'entitat posen de manifest el fort lligam que existeix entre la Bressola i els adolescents que en varen sortir.Els projectes com “Musiquetes per la Bressola” o “+Cançonetes per la Bressola” i llur important mediatització (TV3, Canal 33 amb “Bressola de Nadal”), l'enfortiment de l'estructura de Direcció amb un Consell d'Administració més ample i un equip directiu professional al voltant del Director General donen a la vegada més volada al projecte i més coherència interna. Ho necessitarem més que mai per fer front als sacrificis que imposarà la crisi que, és important de recordar-ho, és conseqüència de circumstàncies exteriors.

La solidaritat entre escoles, la coherència dels equips, l'enfortiment dels “Amics de la Bressola” (que encara ha augmentat el nombre de socis i les seues activitats), la relació transparent amb les famílies i els Consells d'Escola, la coherència de la Direcció seran les nostres millors armes per afrontar aquest període tan difícil per tothom

Rànquings
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid