Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Els joves d’Unió Democràtica i e-notícies atien la confrontació civil

Un text intitulat com a “Manifest” distribuït per Joves d’Unió Democràtica (joventuts d’UDC de Duran i Lleida) intenta desprestigiar les revindicacions de l’acampada de la plaça Catalunya i atien a la confrontació civil entre la població. El text ha estat difós des del bloc del vicepresident d'Unió de Joves de les Comarques Gironines, Jordi Riera i Alsina, i a la vegada per militants de les Joventuts d’UDC al conjunt de la xarxa.

Aquest mateix text apareix com a primera notícia en portada a e-notícies, amb el títol "Nosaltres sí que estem indignats", sense signar ni cap explicació sobre la seva procedència. Aquest mitjà dirigit per Xavier Rius porta a terme una campanya agressiva i degradant contra els acampats i manifestants de la plaça Catalunya.


27/05/2011 23:57 Política

El text alimenta la confrontació civil per evitar el previsible deteriorament de la imatge del govern de CiU, i el desgast de la figura de Felip Puig, responsable de les agressions d’aquest matí a l’acampada.

Durant els darres dies e-notícies ha portat a terme una campanya sistemàtica de crítica demagògica i informacions esbiaixades sobre l'acampada dels indignats. Tal i com fa habitualment aquest mitjà, també ha aprofitat diverses notícies per atribuir l'acampada i les càrregues dels Mossos d'Esquadra a l'anterior govern, i concretament a l'antic responsable d'Interior Joan Saura.

La difusió del "manifest" contra l'acampada dels indignats confirma aquest cop els vincles de col.laboració entre CiU (concretament UDC en aquest cas) i aquest mitjà dirigit unipersonalment per Xavier Rius, antic periodista de La Vanguardia i El Mundo. En aquest cas no es tracta d'erosionar el Tripartit al govern, sinó de facilitar consignes i rumors per restablir l'ordre social i silenciar els efectes de les protestes populars.

Les informacions sensacionalistes d'e-notícies han contribuït agenerar un descrèdit entre la població amb titulars com Una plaça que feia fàstic, o “En pilotes”, amb l’objectiu de marginalitzar i criminalitzar l’acampada. Es tracta d’una línia periodística que aquest mitjà porta a terme des fa uns anys, alimentant un conjunt de tòpics que afavoreixen la crispació i la confrontació.

En el cas de les informacions com Com desafiar els antiavalotsEls Mossos,  encerclatsCrits de "fills de puta" als Mossos o Setge als Mossos, en un marge de poques hores, es posa de manifest com aquest mitjà dirigit per un periodista amb important connexions policials té com a prioritat legitimar l’actuació brutal dels agents antiavalots dels Mossos i desprestigiar l’actitud pacífica de l’acampada dels indignats.

Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2020 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid