Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
CUP de Badalona: "No hem guanyat, però estem guanyant!"

CUP de Badalona: "No hem guanyat, però estem guanyant!"Només la CUP de Badalona ha augmentat de vots en un context general de baixada del vot d’esquerres
 
"Els 1.465 vots de la CUP a Badalona són una mostra del recolzament que les nostres propostes i la nostra feina ha tingut a la nostra ciutat i un èxit si tenim en compte la diferència de mitjans i recursos de tot tipus entre nosaltres i els 5 partits que tenien representació al Ple fins ara" afirma la formació independentsita en una nota on valora positivament els resultats del 22M

27/05/2011 11:45 Política

En aquesta valoració  assenyala han estat les primeres eleccions en que la CUP ha concorregut sola, sense cap coalició ni cap acord electoral amb cap altra formació política local, a diferència de les anteriors eleccions.
 
També puntualitzat que la formació ha esdevingut la primera força després dels 5 partits que han tingut alguna vegada representació al Ple local des de l’any 1979. Això els dóna una responsabilitat important en aquests 4 anys que vénen, que seran complicats a tots els nivells per la nostra ciutat i pel conjunt dels Països Catalans.
 
Es feliciten pel desplegament que han realitzat aquests darrers mesos i per la feina feta tant per la militància de la CUP com pels col·laboradors que han ajudat en la precampanya i la campanya.  És per això que agraeixen la tothom que els ha ajudat la feina feta, sense la qual no haguéssin pogut aspirar a aquests resultats. 
 
Remarca la formació independentista que  la seva despesa econòmica ha estat molt inferior als partits que ostenten el poder a la ciutat i que això ha dificultat que el nostre missatge rupturista arribés arreu de la ciutat. "En aquest sentit, cal assenyalar l’esforç de la militància i del nostre entorn per suplir aquesta mancança a partir del treball voluntari i d’aportacions econòmiques personals", segons la formació.
 
Tot i així fan alguna reflexions:
 
"veiem amb profunda preocupació els resultats que ha obtingut el PP, que ha guanyat les eleccions per primera vegada a la ciutat i que té opcions reals per  recuperar el poder perdut l’any 1979, recollint el vot racista i xenòfob que ell mateix ha sembrat i que a d’altres ciutats ha anat a PxC.

El vot en blanc a la ciutat ha estat la 5a força electoral més votada, cosa que també ens fa reflexionar i que ens obligarà a connectar amb tots aquests sectors que volien votar però que eren crítics amb els partits. Redoblarem els nostres esforços per tal d’arribar a totes aquestes persones.

En línies generals podem afirmar que s’han espanyolitzat les eleccions, produint-se una polarització entre dos partits, el PP i el PSOE, d’obediència espanyola i espanyolista.

Aquestes eleccions han resultat el fracàs definitiu de les esquerres locals després d’anys de decadència. Només la CUP ha augmentat de vots en un context general de baixada del vot d’esquerres. A l’hora d’analitzar aquests resultats, ens preguntem si una esquerra que no fa d’esquerra pot aspirar a guanyar unes eleccions?

Per acabar, volem referir-nos al diferents intents de creació d’espais polítics unitaris a la ciutat que ben segur que tornaran a ressorgir. Sobre aquest tema ens remetem al document que vam fer públic el passat 2 d’abril Bases per una futura candidatura unitària"
 
 
 
Rànquings
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid