Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Partal fa una crida a Òmnium i al moviment de les consultes perquè impulsin una vaga fiscal

El director de Vilaweb, Vicent Partal, ha fet una crida Òmnium Cultural i al moviment popular per les consultes per la independència a impulsar una vaga fiscal per fer front a l'espoli fiscal.

En un editorial al diari digital titulat "Indigneu-vos. Organitzem-nos. No paguem", Partal ha defensat que "no és difícil" organitzar una vaga fiscal, de manera que ciutadans, empreses i institucions s'oposessin a pagar per fer front a "la prepotència del govern espanyol", que ara diu que "no pensa pagar allò que es va obligar a pagar per llei", critica Partal.

01/04/2011 23:06 Economia
El periodista posa com a exemple la manifestació del 10 de juliol, en què centenars de milers de ciutadans "van eixir al carrer exigint respecte a Catalunya". En aquest sentit, planteja una vaga fiscal perquè "la immensa majoria de la població és conscient de l'ofec econòmic que viu la nostra societat per culpa de l'espoliació sistemàtica que porta a terme el govern espanyol". Tot això ens dota, segons Partal, "d'una base més que suficient per a començar a fer de la indignació organització". "A partir de la desobediència civil programada i generalitzada", apunta.

"Què passaria si parlàssem de desenes de milers de persones, empreses i institucions -també institucions- que es negassen a pagar, alhora i coordinadament?", es pregunta, anomenant Òmnium i els organitzadors de les consultes com a possibles impulsors d'aquesta iniciativa. En aquest cas, "els decidits a no pagar, a títol personal, empresarial o institucional, en tindrien prou de fer-ho constar i d'apuntar-s'hi, deixant les dades als organitzadors", assenyala, de manera que arribat el dia, "els organitzadors certificarien, simplement, si hi ha prou voluntaris per a dur a terme l'actuació o no".

Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid