Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
La CUP impulsa manifestos de suport per sumar adhesions al voltant de la Unitat Popular

Diverses assemblees locals de la Candidatura d'Unitat Popular (CUP) ha impulsat durant les darreres setmanes la redacció i presentació de manifestos de suport per tal de sumar adhesions al voltant del projecte de la formació perquè aquelles persones que veuen en la Unitat Popular una nova manera de fer política, participativa, compromesa amb les classes populars i el país, puguin mostrar-ho de manera pública.

En aquest sentit, diversos nuclis han obert blocs amb formularis on els ciutadans poden mostrar el seu suport a la CUP. És el cas de Girona, Molins de Rei, l'Hospitalet de Llobregat, Mataró o Lleida.

29/04/2011 13:17 Política

banner_blog_jordi_2La CUP de Girona ha fet públic el "Manifest sobre la política local de Girona" on prop de 300 persones provinents de sectors molt diferents de la ciutat -persones de l'àmbit de la cultura, del teixit associatiu i veïnal, gent compromesa en qüestions polítiques, socials, etc- manifesten que la política gironina viu un cert estancament; que fa massa anys que governen els mateixos partits i que cal que entri una opció diferent, trencadora, que estigui compromesa amb les reivindicacions ciutadanes, populars, nacionals i ambientals, que entri a l'Ajuntament i hi aporti aire fresc. En aquest sentit, creuen que la CUP pot complir aquesta funció i per això la votaran per aconseguir que la formació obtingui representació a l'Ajuntament de Girona.

donem_la_cara6-300El cas de Mataró és diferent ja que tot i que no ha fet cap manifest sí que ha impulsat la campanya "Donem la cara per Mataró" en què veïns i veïns de la ciutat cedeixen la seva cara per mostrar el seu suport a la CUP. En aquest sentit, en comptes de donar la seva signatura, els ciutadans favorables a l'estratègia d'Unitat Popular de la CUP han cedit la seva fotografia. Amb el reguitzell de cares reunides la CUP ha fet un cartell i un vídeo.

La idea de donar la cara fou l'estratègia de campanya de la CUP de Berga a les eleccions municipals del 2007, un nucli que en aquests comicis ha optat pel lema de precampanya "Feina!", que també ha estat molt seguit.

Paral·lelament hi ha el cas de la CUP de Molins de Rei, que ha combinat l'eslògan "Donem la cara per la CUP" amb la difusió d'un manifest de suport. En aquest sentit, ha obert un bloc titulat "Jo també dono la cara per la CUP" per tal de recollir adhesions de molinencs que vulguin donar públicament el seu suport a la formació. Des que es va posar en marxa el passat 13 de gener, el manifest compta ja 126 adhesions de persones que donat la cara per la CUP de Molins, omplint el formulari del bloc. En aquest bloc s'hi pot trobar un manifest en el qual s'expliquen els motius pels quals cal donar suport a la CUP i un recull de la feina feta en aquests 4 anys de CUP a la vila a través d'una recopilació d'enllaços a les notícies més destacades. En el manifest, la formació defensa "un canvi de polítiques que es basi en unes propostes pensades i debatudes des de la base" i aposta per treballar "per aconseguir que aquestes propostes tinguin un suport social més gran i aconseguim que la CUP sigui més decisiva en els propers 4 anys".

suporthospitaletI un dels casos més recents ha estat el de l'Hospitalet de Llobregat, on la CUP es presenta per primera vegada. També sota el lema "Dóna la cara la CUP l'Hospitalet" ha obert un bloc on promou un manifest a través del qual demana suports a la formació. El text la CUP afirma que "necessitem noves idees que vinguin des de l'esquerra per fer de l'Hospitalet una ciutat al servei de les classes populars, una ciutat que sigui model en polítiques socials, que fomenti una economia alternativa, basada en el cooperativisme i en el compromís de classe que ens ajudi a superar l'actual situació econòmica que tant durament colpeja a amplis sectors de la població, una ciutat respectuosa amb el medi i que se senti orgullosa de la seva memòria històrica". És per això que presenta "una alternativa transformadora i rupturista, compromesa amb el teixit associatiu de la ciutat i amb les reivindicacions populars, nacionals i ecologistes". Per donar-hi suport només s'ha d'omplir un formulari.

caminantTambé aquest divendres la CUP de Lleida ha presentat "Lleida de bat a bat", una plataforma que neix de la  iniciativa d'un grup de persones que des de diversos àmbits de la societat lleidatana coincideixen en la necessitat d'apostar per una via d'obertura en la política municipal de la ciutat. Els membres d'aquesta plataforma han impulsat un manifest que sosté que la política lleidatana viu un moment en que és necessària una reflexió a fons sobre quines són les seves dinàmiques i sobre quin tipus de transformacions vol impulsar. En aquest sentit aposten per aquelles opcions socialment i nacionalment compromeses que donin veu a sectors socials sovint poc representats a l'Ajuntament i creuen que la CUP és l'alternativa necessària capaç d'obrir les finestres de la Paeria de bat a bat. 

El manifest compta ja inicialment amb 125 adhesions de persones com Aleix Renyé (periodista i escriptor), Sal·lustià Estadella (metge i històric militant de l'FNC), Xavier Barberà (serigrafista) o Carles Sastre (sindicalista), entre d'altres.

 

{youtube}jKzfOweZbfs{/youtube}  

 

Per saber-ne més:

Més de tres milions de ciutadans podran votar la CUP el 22-M

Totes les notícies sobre la CUP

Entrevistes als candidats de la CUP

La CUP de Molins obre un bloc per recollir les "cares" dels ciutadans  


Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid