Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
LAB insta els sindicats catalans a acostar posicions

"L'ideal seria crear un únic sindicat nacional i de classe als Països Catalans". Aquest és el parer d'Igor Urrutikoetxea, membre de la direcció de LAB, el segon sindicat més important d'Euskal Herria i promotor de la vaga general del passat 27 de gener, que allà va ser un èxit.

En una entrevista a Llibertat.cat, Urrutikoetxea considera que "és important que les nacions sense estat tinguem sindicats que afrontin els problemes no només econòmics i socials sinó culturals i polítics, i que això es faci des de la major unitat possible".

16/02/2011 01:51 Laboral

En aquest sentit, remarca que "l'atac és contra tota la classe treballadora, i per això nosaltres posem l'accent en la necessitat de buscar punts de trobada entre diferents sindicats". Així, posa com a exemple la unitat d'acció entre ELA i LAB a Euskal Herria, que ha possibilitat que al País Basc la majoria sindical basca prioritzi el marc basc de relacions laborals. "Això pot ser un referent per altres pols, com Catalunya, el d'intentar entre els diferents sindicats de classe buscar punts i respostes en comú que tendeixin a l'acumulació de forces", assenyala.

Urrutikoetxea ho té clar: "El projecte de LAB és el de sumar la lluita per l'alliberament nacional amb la lluita per l'alliberament social, i per això com a bascos no ens veurem mai identificats amb un sindicat que tingui un marc estatal".

Igor Urrutikoetxea (LAB): "S'ha de donar contingut social al discurs independentista"  

Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid