Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Llum verda al gasoducte Martorell-Figueres

El Ministeri espanyol de Medi Ambient ha donat llum verda a la Declaració d’Impacte Ambiental que confirma la viabilitat del projecte per a la construcció del gasoducte Martorell-Figueres que l'empresa ENAGAS pretén construir entre aquestes dues localitats. Aquesta canalització d'alta pressió, d'un metre de diàmetre, aniràt soterrada al llarg dels 160 km de longitud.

El traçat d'aquesta conducció, provinent del nord terme de Terrassa, afecta directament els boscos i camps de Ca n'Argelaguet, Sant Julià, el Bosc de Can Deu, la Torre Turull, el Torrent Colobrers, el Parc Agroforestal de Llevant, etc. per continuar en direcció Sentmenat i Caldes de Montbui.

03/12/2010 16:30 Territori

101202_gasoducte_3A més, segons ha denunciat l'Entesa per Sabadell, aquesta nova infraestructura comporta un greu impacte al territori vallesà, amb uns efectes directes durant la seva construcció per la utilització de maquinària pesant, la creació de grans espais logístics cada 3/5 km i l'eliminació de tota vegetació en una franja de 30 metres d'amplada al llarg de tot el seu recorregut, una franja a la que no es podrà reposar la vegetació al convertir-se en pista per al manteniment del gasoducte.

L'afectació serà especialment greu en els cursos fluvials de Sabadell -el Riu Ripoll, el Torrent de Colobrers i el Riu Tort- pel fet d'haver de creuar-lo soterradament, amb la introducció de maquinària pesant per superar els importants talussos.

Després del període de consultes, el Ministeri ha desestimat les propostes que l'Entesa per Sabadell va realitzar per evitar els efectes als espais naturals del rodal, plantejant un traçat paral·lel a les infraestructures existents com l'AP-7 o el tren d'Alta Velocitat, amb la finalitat d'evitar la duplicitat de les afectacions i els impactes en espais d'alt valor natural, agrícola i forestal.

L'Entesa denuncia l'escassa informació pública i la poca transparència que des de les diferents administracions s'ha donat a aquest projecte de gasoducte, malgrat les greus repercussions que tindrà sobre el territori el traçat aprovat.

Rànquings
  1. De què parlem quan parlem de moviment independentista
  2. Una raó d'Estat per una Catalunya independent: les claus i els actors que van gestionar la treva d'ETA a Catalunya
  3. "Tothom s’hi ha arromangat, però això no ha de tapar la irresponsabilitat en la gestió per part dels responsables polítics"
  4. "A Súmate hi som per les nostres mares, que tot i venir de lluny, ens han ensenyat a estimar Catalunya..."
  5. Pedro Sánchez visita Amer (el poble natal de Carles Puigdemont)
  6. La ressuada temptació de la jaqueta reversible
  7. Condemnat a 1 any i mig de presó el primer detingut als talls de la Meridiana
  8. Encara no som conscients del Clam de Llibertat arreu: #400talls #MeridianaResiseix… 1255 dies @E_Gallinat (Eixample)...
  9. Independència. Ruptura i República
  10. Història de l’esquerra independentista: la història a mig fer
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2021 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid