Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Els sindicats carreguen contra les noves retallades socials de Zapatero

zapateroooohEls sindicats no han tardat a reaccionar contra el propòsit del govern espanyol de prorrogar per tercera vegada l'ajut de 426 euros que reben els aturats de llarga duració que han esgotat el subsidi d'atur.

La Intersindical-CSC afirma que aquesta mesura deixa en situació de desprotecció social a un col·lectiu molt vulnerable i suposa contribuir a una major aprofundiment de la crisi. De la seva banda, la COS remarca que aquesta mesura arriba en un moment en que està força clar que l’atur no farà més que créixer, i per tant la precarització i la desprotecció de cada cop més i més famílies anirà creixent.
 

03/12/2010 02:20 Economia
COS
 
El president espanyol, Zapatero, va fer públic el passat 1 de desembre de 2010 que el 3 de desembre el Consell espanyol de Ministres aprovaria i anunciaria un nou “paquet” de mesures “anticrisi”.
 
Entre aquestes mesures s’inclouen noves rebaixes fiscals per a les petites i mitjanes empreses (que CEOE i CEPYME portaven mesos reclamant), la privatització de nous serveis públics... i el més important de tots aquests atacs, la confirmació de l’inici dels atacs a les prestacions i subsidis contra l’atur de les persones treballadores sense feina, tal i com ja havien anunciat abans de la darrera Vaga General del 29S. En concret, Zapatero ha anunciat que eliminaran l'ajuda de 426 € a les persones treballadores aturades que hagin esgotat la seva prestació quan expiri l'últim termini marcat (febrer). I això en un moment en que està força clar que l’atur no farà més que créixer, i per tant la precarització i la desprotecció de cada cop més i més famílies anirà creixent (no oblidem que als Països Catalans les xifres reals d’atur ja ronden el milió i mig de persones aturades, amb el País Valencià com a punta de llança amb prop ja del 30% d’aturats i aturades... gairebé 10 punts per sobre de la mitjana espanyola!!)
 
Així Zapatero assegurava que aquest nou paquet de mesures pretén “afavorir la inversió econòmica i l'ocupació”, sobretot en les petites i mitges empreses... creant més desprotecció, i sense atacar al frau fiscal galopant de les grans fortunes, clar.

De fet, una de les mesures (regals) que contempla aquest nou pla és un canvi en el primer tram del Impost de Societats que tributa al tipus reduït, establert actualment en el 25%, que passarà de 120.000 € a 300.000 €... Ara bé, què passarà amb aquells empresaris (molt nombrosos al nostre país), que tenen els seus negocis repartits entre diverses societats més petites? ... Doncs que augmentaran els seus beneficis, ja que legalment podran justificar el pagar menys impostos.

De la mateixa forma, es va a ampliar el concepte d'empresa de grandària reduïda a partir del volum de facturació, que passarà de 8 milions d'euros a 10 milions d'€, la qual cosa beneficiarà, segons ha estimat Zapatero, a unes 40.000 empreses.

Així mateix, s'eliminarà l'obligatorietat a totes les empreses de pagar quotes a les Cambres de comerç, es generalitzarà la “llibertat d'amortització” en l'Impost de Societats fins a l'any 2015 (és a dir, pagaran com i quan voldran durant aquests 4 propers anys... fins la següent “reforma”, és clar) i s'adaptaran les mesures contemplades en la Llei d'Economia Sostenible sobre la reducció de terminis i costos a l'hora de crear una empresa.

D'altra banda, el nou paquet de mesures inclou la privatització de fins al 49% d'Aeroports Espanyols i Navegació Aèria (Aena) i el 30% de Loteries i Apostes de l'Estat. Així, s'obre la porta a l'entrada de capital privat i a la gestió privada en règim de concessió d'alguns aeroports, com el de Madrid-Barajas i Barcelona-El Prat... És a dir, pagarem les despeses, i els beneficis se’ls repartiran quatre empreses (algun dels grans empresaris que es van reunir amb el Borbó fa uns dies?)

En matèria laboral, el nou paquet de mesures implicarà l'aprovació de la “regulació” de les agències privades de col·locació. És a dir, com portem mesos avisant, abans de la fi de 2010 ja estarien legalitzats els nous retalls contra el dret bàsic a la protecció contra l’atur, i la legalització de l’entrada de les ETT i els organismes privats en el mercadeig de la “força de treball”, en qualsevol sector i sota qualsevol forma... Ara només manca esperar la retallada definitiva de la Negociació Col·lectiva per tenir la contrarreforma laboral totalment desenvolupada (el govern espanyol ja va avisar fa setmanes que això hauria d’estar “solucionat” sí o sí la primera setmana de març)

Així, i per anar “obrint boca”, no renovaran l'ajuda dels 426 € als aturats sense ingressos a partir del proper febrer. 

Intersindical-CSC

Davant el nou anunci del president del Govern espanyol, Rodríguez Zapatero, de posar fi a l’ajuda dels 426 euros a la població aturada de llarga durada, des de la Intersindical-CSC denunciem que es torna a perjudicar els col·lectius més desfavorits, fent recaure sobre aquests les conseqüències d’una crisi causada pels especuladors financers.

Aquesta mesura deixa en situació de desprotecció social a un col·lectiu molt vulnerable i suposa contribuir a una major aprofundiment de la crisi. Totes les persones que deixen de cobrar aquest ajut, així com les seves famílies, es veuran obligades a ajustar encara més el seu consum, fet que a més de alentir la sortida de la crisi, farà que aquestes persones se situïna tocar de l’exclusió social.

La decisió de suprimir l’ajut dels 426 euros - que s'aplicaria a partir del març de 2011- ve acompanyada d’una bateria de mesures antisocials com ara la privatització de part de determinats serveis públics. Resulta insultant que en una situació de crisi com l’actual, l'opció del Govern de l’estat, autodenominat socialista, segueixi sent reduir impostos per una banda mentre que per l’altra s’ataquen les cobertures socials, quan les dades evidencien que tant l’Estat espanyol, com els Països Catalans, ens situem molt per sota dels estats de la Unió Europea en matèries de protecció social.

Des de la Intersindical-CSC reivindiquem que el camí a seguir en la situació actual ha de ser just el contrari, és a dir, augmentar la pressió fiscal i la despesa social fins als estàndards europeus, on la tant la situació social, com l’econòmica, són millors.

Davant aquest escenari, fem una crida a la unitat d’acció i a la mobilització social per a plantar cara a aquests atacs a les classes populars. En aquesta línia convoquem els i les treballadores a participar de les concentracions i mobilitzacions que se celebraran el proper 18 de desembre.

Per saber-ne més:

Punt i final als 426 euros per als aturats de llarga duració

Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid