Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Concentració a Cerdanyola a favor de la 2a Vaga General

Demà a les 19.30h a la Plaça Abat Oliva (davant de l'Ajuntament)

La plataforma “Cerdanyola en vaga”, aglutina diferents sensibilitats, convoca la mobilització de demà. L'entitat va sorgir de la Vaga General ddel passat 29-S amb l'objectiu d'assegurar l'èxit de la convocatòria i donar-li una continuïtat, conscients de que una jornada de lluita no aturaria les retallades.

01/12/2010 01:17 Laboral

 

Manifest

Perquè cal una segona Vaga General?

L'argument que el govern espanyol i la patronal van fer servir en el seu moment per implantar la reforma laboral va ser la de fomentar a competitivitat entre empreses per talde recuperar la confiança en els mercats. Ara, la raó que difonen per a abaixar lespensions i per a retardar l'edat de jubilació és que a la caixa de la seguretat social ja no hi queden diners. Cal reactivar l'economia, diuen. Voldran dir que cal tornar a restablir unesbases en la que aquells qui son rics puguin ser-ho encara més, i la resta, la immensamajoria de la població, ens espavilem com puguem, si és que podem!

És fals que no hi hagi diners per a pagar les pensions o per a garantir la cobertura de lesnostres necessitats bàsiques. De diners, n'hi ha a cabassos. El problema és que lamajoria d'aquests han anat a parar a les butxaques dels grans empresaris i banquers. Elsprimers, ja no reben subvencions únicament per a invertir en els seus negocis, sinó que ara, a més a més, el govern els proporciona diner extra per facilitar les indemnitzacionsderivades dels acomiadaments. Una mesura que al cap i a la fi “abarateix” elsacomiadaments i facilita aquesta mena d'operacions empresarials. Les entitats financeres, per la seva banda, són objecte constant de injecció del diner públic i no donen treva quanes tracta d'apoderar-se de la propietat dels pisos i de les cases d'aquells deutors elsquals, asfixiats pels propis crèdits que els bancs no va tenir cap problema de proporcionar-lis en època de vaques grasses, es veuen immersos en una situació depenúria i precarietat social.

En la nostra societat impera, per sobre de l'humanisme, la lògica de l'egoisme: el motor del'economia. Existeix la capacitat real d'acabar amb la majoria dels nostres pitjors mals. Elproblema seria, que d'ésser així, les treballadores no resultaríem tant rentables. Algú quèno corre el perill de quedar-se al carrer amb els fills i les maletes no sent la necessitat de “ser competitiu”. Algú que no corre perill de no arribar a final de mes no sent la necessitatde recuperar la confiança en els mercats.

Els drets que tenim s'han aconseguit amb anys i anys d'una lluita difícil i pacient. Hacostat milers de vides arribar fins aquí. Individus què, organitzats, han esdevingutcol·lectius amb l'objectiu de lluitar per i des de baix. Ningú ens ha regalat res, cap poderósté la voluntat de concedir drets per la gràcia divina. Ens els hem hagut de guanyar a base de treballar en aquest enfrontament amb els interessos del diner. Però en les últimesdècades l'empenta d'aquestes lluites ha perdut força, i això ho han aprofitat els méspoderosos per tal d'avançar en les seves pretensions. Els de baix només preservarem elsnostres drets si lluitem per ells i ara, com sempre, toca lluitar.Per tot això, la intenció de la gent que formem part de Cerdanyola en vaga és, en primerainstància, donar continuïtat a les mobilitzacions del 29-S a Cerdanyola per a, com a mínim, mostrar la nostra oposició a les ofensives dels grans poders i intentar aturar lesretallades, i en segona, intentar crear i mantenir un pol d'oposició a les polítiques neo-liberals, així com fer viure/reviure la idea que les lluites socials tant sols tenen sentit i
resultat si es fan des del carrer.


Contra les retallades socials i l'ofensiva neoliberal, defensem els nostres drets! Cal una
segona Vaga General!

CERDANYOLA EN VAGA
cerdanyolaenvaga.blogspot.com
cerdanyolaenvaga@gmail.com

 

Per saber-ne més:

Centenars de persones als carrers de València pels drets socials 

29-S: Orgull de classe

Jutgen tres piquets informatius de la vaga del 29-S

Judici a Alacant contra un militant d'Endavant detingut a la vaga general  

 

Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2020 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid