Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
La CUP de Barcelona se solidaritza amb la plantilla de Parcs i Jardins

La CUP de Barcelona dóna suport a les persones tancades des de fa una setmana a la seu d’aquesta empresa municipal

La formació independentista vol mostrar el seu suport i solidaritat amb el personal de l'Institut de Parcs i Jardins en la lluita pel seus drets. La CUP considera que és un acte de legítima defensa i justícia, la reivindicació que 15 persones estan duent a terme des del dijous 11 de novembre i que romanen tancades en la seu d’aquest empresa municipal, situada al carrer Tarragona, 173 de Barcelona.

19/11/2010 02:27 Laboral
La CUP de Barcelona se suma a les reclamacions de la plantilla i exigeix a la direcció de Parcs i Jardins, i en concret a la responsable de la institució la sra. Imma Mayol Beltran, el compliment del conveni en matèria de jubilacions parcial amb contracte de relleu, i l’obertura d’ofertes públiques d'ocupació.

Alhora, la formació independentista denuncia la voluntat de l’Ajuntament de privatitzar els serveis públics, tot delegant la seva explotació a empreses privades.

I és que la situació en què es troba la plantilla de Parcs i Jardins "és un bon exemple d'aquesta situació que, gràcies a les  polítiques privatitzadores de PSC i IC, i mitjançant la gestió del servei a mans d’una “Entitat Pública Empresarial”, ha vist com s’ha devaluat el servei, desregularitzat i dispersat el treball entre diversos ens, i ha comportat l’existència d’un conveni diferent al de l’administració municipal. De retruc, això ha comportat la precarització de les condicions laborals dels i les treballadors, així com la dualitat entre les que estan en plantilla i les que presten el servei, ja que aquestes últims no tenen vinculació contractual amb l’ajuntament" apunta la CUP de Barcelona
 
Per això demana que que es duguin a terme, sense més demora, "les legítimes reclamacions dels i de les treballadores de Parcs i Jardins". A més a més, d'aturar "l’actual política de privatització dels serveis públics, dels quals en defensem la titularitat municipal, així com la subrogació dels treballadors i treballadores subcontractades".
 
Així com també, anima "als i les treballadores a no defallir en la lluita pels seus drets" i insta al veïnat de Barcelona "a mostrar la seva solidaritat amb les persones que des de fa una setmana mantenen la protesta per la defensa del conveni i el respecte als drets laborals".
 
 
Parcs i Jardins en Lluita per la ocupació pública i el conveni.

La plantilla de Parcs i Jardins vol informar a la ciutadania dels incompliments de l’actual conveni que venim sofrint per part de la direcció de l’Institut i de l’Ajuntament de Barcelona, que no reconeixen el que van signar en el seu dia.

Els incompliments van des de la reducció i congelació salarial, la constant privatització i externalització de serveis i el bloqueig de l’accés a la jubilació i la contractació de personal, entre d’altres.

Fets que en definitiva, lluny de ajudar a sortir de la crisi, a crear ocupació i garantir la necessària millora en el manteniment dels espais verds, estan provocant tot el contrari.

La negativa a procedir a la jubilació parcial i a la nova contractació de personal de relleu – interinitat, està provocant:
 
-La negació del dret dels treballadors/es a una jubilació digna, provocant en molts casos situacions negatives per la salut.
-L’impediment a l’accés al treball de nous companys i companyes, en especial als joves.
-L’ eliminació de llocs de feina, es a dir més atur i més privatització.

La reducció i congelació salarial minven la capacitat de compra i de fer front a les necessitats més urgents de molts companys i companyes.


La privatització i l’externalització provoquen la reducció salarial i empitjoren les condicions de treball, el desviament dels recursos pressupostaris en benefici de les empreses privades, encarint els serveis i potenciant les practiques de frau i corrupció, donant un pitjor servei al la ciutat, per després emprendre costoses “rentades de cara”, per poder inaugurar de nou.
 
Davant del: Bloqueig de la nova negociació col•lectiva, no reconeixement del actual Conveni Col•lectiu, i en especial per la negativa a procedir a la jubilació i a la nova contractació de personal, hem considerat necessari iniciar una campanya de mobilitzacions, que en data de avui iniciem amb una “tancada – campament” a les instal•lacions de Parcs i Jardins.
 
Pel dret a la jubilació digna i per l’ocupació pública,
Per cada jubilat, un rellevista!

Barcelona, 10 de novembre de 2010
Comitè d'Empresa de Parcs i Jardins
Seccions Sindicals de CCOO, CGT, UGT i USOC 
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2022 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid