Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
El PSAN es congratula pels quatre diputats de Solidaritat Catalana

El Partit Socialista d'Alliberament Nacional (PSAN) s'ha felicitat pels quatre diputats que Solidaritat Catalana per la Independència (SI) va aconseguir en les eleccions al Parlament de Catalunya del passat 28 de novembre, que es tradueix en 102.197 vots.
 
Segons el partit, que forma part de SI, els vots de SI, sumats als 39.922 que va aconseguir Reagrupament -que no va aconseguir representació institucional- "són vots de l'independentisme no autonomista, que per primera vegada es manifesta clarament i amb empenta en unes eleccions regionals".

30/11/2010 23:03 Política

Amb tot, el PSAN no fa cap menció a la intenció ja anunciada de la tríada que encapçala Solidaritat de concórrer també a les eleccions municipals, abandonant així el suposat objectiu de sumar vots independentistes -malgrat la negativa d'aliar-se amb Joan Carretero- per passar a dividir el vot independentista fent competència a la CUP, organització que és qui actualment té el rèdit del vot independentista a nivell municipal.

Ara bé, el PSAN ressalta que Joan Laporta, Alfons López Tena, Uriel Bertran i Antoni Strubell "són els primers diputats independentistes no autonomistes del Parlament", fet que consideren "un bon inici". El partit, que dóna per suposat que tots els vots contemplen "la nació catalana completa", destaca que "és la primera vegada que emergeix electoralment amb força i presència una coalició que defensa programàticament el compromís de constituir l'Assemblea de Representants de la Nació Catalana que faci seva i estengui la declaració d'independència al conjunt dels Països Catalans". I assegura: "Això ha estat així -podem constatar-ho amb complaença- gràcies a la presència del PSAN".

Vots de l'Esquerra Independentista

El PSAN valora molt positivament que el que assegura que ha estat "una part important" de gent de l'Esquerra Independentista hagi optar per Solidaritat Catalana en aquestes eleccions. Segons el PSAN, la seva participació a la coalició "ha estat una garantia, derivada d'anys de lluita, honestedat i coherència ideològica (marxista)". En aquest sentit, creu que la consideració de SI com "una primera concreció electoral del Front Patriòtic s'ha demostrat correcta".

Tot i que no fa referència a la intenció de SI de concórrer a les municipals, el PSAN anima el partit a continuar "el procés obert cap a la proclamació de la independència construint el Front Patriòtic que la faci possible".

Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid