Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Les Corts Valencianes aproven una proposició en contra dels Països Catalans

Les Corts Valencianes han aprovat avui amb els únics vots favorables del PP una proposició no de llei sobre "la defensa dels símbols i identitats valencians".

Els populars han decidit impulsar aquest mesura enfurismats pel fet que durant la Diada del 9 d'Octubre es fessin "proclames independentistes que incorporen la Comunitat Valenciana als Països Catalans", de manera que troben que cal "diferenciar-se de Catalunya". A més, denuncien "l'intent d'absorció dels elements propis" per part del Govern de la Generalitat principatina.

27/10/2010 17:03 Política

En aquest sentit, la proposició no de llei defensa l'estatut valencià de l'any 1982 i la reforma del 2006 amb les senyes d'identitat com a "elements que ens individualitzen i ens diferencien de Catalunya". A més, la proposició també demana al Govern principatí la retirada del web Culturcat.cat -engegada el setembre passat amb l'objectiu d'oferir una visió integral de la cultura catalana- perquè conté autors i espais valencians.

La proposta s'ha aprovat gràcies a la majoria absoluta del PP. El PSPV-PSOE s'ha abstingut i la coalició Compromís (Bloc, Iniciativa, Verds) i Esquerra Unida del País Valencià hi ha votat en contra.

El diputat popular David Serra ha qualificat d'"indecència política" que a Culturcat.cat hi hagi autors com Joanot Martorell, Ausiàs March, festes típiques com les Falles, o la consideració de "destacats espais naturals protegits dels Països Catalanas" als paratges de l'illa de Tabarca, Columbretes o l'Albufera de València.

En aquest sentit, Serra ha apel·lat a l'estatut valencià, que "estableix el valencià com a llengua pròpia de la Comunitat Valenciana i delimita el seu territori" i ha dit que el PP "demana al Consell de la Generalitat Valenciana que li diga al govern català que no estem d'acord amb les seves imposicions". "Els Països Catalans no existeixen i si per algú existix algun país català, la Comunitat Valenciana no està dins", ha afirmat Serra.

Rànquings
  1. Fem pinya -tothom, tothom i tothom- amb l'ANC !!
  2. Ha mort l'Encarna Jordan, veterana independentista
  3. Comunicat de la CACG en relació a la manifestació d'ahir a Lloret de Mar
  4. Esther Lucea: "...experimentem una mena de sensació profètica malastruga, com si els nostres germans del nord exercissin de viatgers del temps per advertir-nos de quin pot ser el futur de la llengua catalana"
  5. La CACG es manifesta a Lloret contra la presència dels Borbons i l'entrega dels premis Princesa de Girona
  6. La CACG crida a participar a la manifestació del dia 10 a Lloret de Mar des de l'indret on es reuniran els Borbons
  7. La CUP denuncia a Antifrau irregularitats de l’Hospital de Palamós
  8. 7 diputats de formacions independentistes de Còrcega, Polinèsia, Bretanya, Nova Caledònia i Euskal Herria al Parlament francès
  9. Escola de Formació Toni Villaescusa (1984-2024)
  10. “Sense independència Catalunya no té projecte de futur possible”
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid