Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Clam antifeixista als Països Catalans en contra del 12 d'Octubre

"Amèrica no fou descoberta. Fou envaïda i saquejada. A Amèrica ja existien civilitzacions". Multitud de pancartes com aquesta han omplert els carrers del centre de Barcelona aquest dimarts a la tarda en protesta per la festa de la Hispanitat com també han fet altres capitals dels Països Catalans.
 
La protesta més important ha tingut lloc a Barcelona, on centenars de persones s'han manifestat convocades per diverses organitzacions d'esquerres, antifeixistes, independentistes, sud-americanes i de defensa dels drets dels indígenes.

12/10/2010 22:58 Drets i Llibertats
resacelebrar

"12 d'octubre: Res a celebrar", "Hispanitat és genocidi" i "Vosaltres feixistes sou els terroristes" han estat algunes de les consignes que s'han cantant durant la marxa, que ha anat de la Plaça de Catalunya a la Rambla de Raval de Barcelona entre banderes estelades, antifeixistes i de diversos països sud-americans. 

Per altra banda també s'han denunciat multinacionals i potències occidentals que han permès que només els més pobres paguin les conseqüències de la crisi i, en canvi, se socialitzin les pèrdues.

La manifestació ha acabat amb la lectura d'un manifest per part de Xavier Monge, portaveu de la CUP de Barcelona. Monge ha denunciat que l'estat espanyol i quasi tots els països sud-americans celebrin el 12 d'octubre com un dia festiu. "S'imposa la desmemòria, tot intent de rescat de la tradició de lluita dels països de l'estat espanyol és reprimida".

València 

La concentració convocada per València Antifeixista ha estat desconvocada per culpa del mal temps que ha fet durant tot el dia. Segons informa València Antifeixista, era impossible realitzar l'acte, de manera que s'han realitzat d'altres accions de les quals no n'han transcendit detalls.
 
Alacant
 
alacant_12oct2010A les 10 del matí Alacant ha donat inici a una jornada de reivindicació antiimperialista a la Plaça Amèrica. Organitzada per la Plataforma por la defensa de nuestra América, amb el suport de diverses organitzacions anticapitalistes de la ciutat com ara Maulets i Endavant. Amb balls tradicionals de diversos pobles d'Amèrica i un concert de dos cantautors llatinoamericans, Alacant ha mostrat el seu rebuig a les polítiques imperialistes del capital internacional i el suport als diversos processos revolucionaris i bolivarians que s'estan donant al con sud.
 
Maulets i Endavant han muntat una paradeta informativa amb material i pamflets explicatius sobre què són els Països Catalans per als diversos col·lectius d'immigrants que es trobaven en aquesta jornada reivindicativa pels drets dels pobles de l'Amèrica Llatina.
 
 
 
Per saber-ne més:
 
 
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2021 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid