Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
71 detinguts i centenars de ferits, balanç final de la ràtzia policial del 29-S

La ràtzia policial de la vaga general va deixar centenars de persones identificades, agredides i lesionades -fins i tot hospitalitzades- i una xifra final de 71 persones detingudes. Aquest és el balanç que ha presentat avui en roda de premsa Alerta Solidària a València, una de les ciutats que més va patir la repressió juntament amb d'altres.

L'rganització antirrepressiva de l’Esquerra Independentista ha condemnat la repressió patida durant la jornada de la vaga general en una roda de premsa que ha tingut lloc als Locals Sindicals de Blasco Ibáñez, on, a més dels mitjans de comunicació, s’hi han aplegat diverses persones agredides, lesionades i identificades durant les mobilitzacions del dimecres.

01/10/2010 13:37 Drets i Llibertats
La portaveu d’Alerta Solidària ha fet un repàs dels fets més rellevants que caracteritzaren la repressió sistemàtica viscuda especialment als Països Catalans i ha qualificat de "brutal i desproporcionat" el paper jugat per la Policia Nacional espanyola al País Valencià, on va provocar nombroses càrregues, identificacions, intimidacions, amenaces i agressions.
 
Aquestes actuacions van acabar amb 6 persones detingudes, 4 a València i 2 a Alacant, desenes de persones ferides (sobretot a causa de les càrregues de Blasco Ibáñez i el carrer Colom) i nombroses identificacions. De tote aquests fets, s’ha destacat el cas de un militant de l’Esquerra Independentista que a qui se li va trencar  la clavícula i va haver de ser operat el mateix dia.
 
Moltes de les persones presents han fet una valoració de la repressió viscuda i han mostrat les lesions (colzes trencats, porrades, traus al cap...) tot denunciant la impunitat i el desproporcionat desplegament de la policia. 
 
Alerta Solidària ha avaluat les conseqüències polítiques i el paper de la repressió a les mobilitzacions, i ha fet especial esment de les informacions aparegudes als mitjans de premsa del règim. Segons assegura, els mitjans de comunicació han contribuït en gran part a criminalitzar, sense cap mena de rigor periodístic i amb total intencionalitat, la lluita obrera del passat dimecres titllant d’antisistema a tota persona víctima de la repressió, culpabilitzant-la i jutjant-la sense cap tipus de proves.
 
Relació per territoris

Amb 43 detinguts, Barcelona ha estat de nou la protagonista de la passada jornada de vaga general. Però un altre punt, la ciutat de València, ha viscut diverses i nombroses mobilitzacions que han dut, prop de 100.000 persones al carrer, desbordant les previsions dels sindicats i duent al nerviosisme extrem als agents del Cuerpo Nacional de Policia. Càrregues al matí, a la tarda i al vespre han comportat desenes de ferits, molts de gravetat, per bé que les ordres de detenció han estat menys dures que a Barcelona. La ciutat del Túria va tancar la jornada amb 4 persones detingudes però amb desenes de contusionades, una d’elles, militant de l’Esquerra Independentista, pendent d’una intervenció quirúrgica per la rotura de la clavícula per un cop de porra.
 
A Catalunya, 64 detinguts:
2 a Girona, 5 a Manresa, 7 a Mataró, 3 a Cornellà, els 43 de Barcelona i el passat dia 23, escalfant motors a la ciutat de Sabadell, els 4 activistes que s’havien encadenat en dues empreses de treball temporal. Només 6 detinguts quedaven aquest matí a la comissaria de Les Corts pendents de passar a disposició judicial, i només quatre haurien quedat sense càrrecs. La resta s’enfronten a acusacions diverses com danys, desordres públics, deslluiment de béns immobles, resitència, desobediència, furts, atemptat a l’autoritat i lesions. Diversos dels detinguts són estrangers, detinguts tots ells al centre de Barcelona. Una desena eren membres de la CNT i 6 de l’Esquerra Independentista (els quatre de Sabadell, un detingut a Sants i un altre de Badalona, detingut a Mataró).
 
A Mallorca, un membre de l’Esquerra Independentista va ser detingut de matinada a la Universitat de les Illes Balears i posat més tard en llibertat acusat de deslluiment.
 
Al País Valencià, al marge de l’enorme quantitat de persones ferides per les intervencions policials a València, el balanç de detencions és de 6 persones, 4 a la capital (dues de l’Esquerra Independentista) i 2 més a Alacant, on una d’elles és membre també de l’independentisme revolucionari, en concret del sindicat COS (Coordinadora Obrera Sindical).

A l’espera del desenvolupament de la jornada de mobilitzacions que s’inicia dissabte de matinada a la Catalunya Nord, el balança és prou clar: amb 70 persones detingudes es pot afirmar que el conflicte social és ben palpable.

Alerta Solidària felicita totes les persones que han fet possible l’èxit de la Vaga General i les animen a seguir fermes, sense aturador, fins aconseguir abatre la contrareforma laboral, el seu govern i el seu estat. "Si durant el franquisme les lleis repressives eren més dures i el jovent sortia al carrer, amb aldarulls o pacíficament, en pro de la llibertat, què es pensen que seguirem fent els qui som conscients que el que vivim no és ni democràcia ni estat del benestar?", pregunta.
 
Per saber-ne més:
 
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid