Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
"Ens reivindiquem com a valencianistes, i precisament per això apostem pels Països Catalans"

Endavant (OSAN) ha fet públic en relació a la resolució “contra els Països Catalans” aprovada hui 27 d'octubre per les Corts Valencianes mercè a la majoria absoluta del Partit Popular (única formació que ha votat a favor)

Per a l'organització independentista, "l'anticatalanisme és una invenció dels conservadors grups de poder del País Valencià per tal d'impedir la construcció nacional dels Països Catalans i desgastar a una poruga esquerra institucional que sempre ha mantingut grans contradiccions en termes identitaris". I és que, "el Partit Popular rescata l'anticatalanisme en precampanya electoral. Novament els conservadors utilitzen l'excusa de l'anticatalanisme per tal de desviar l'atenció i tapar les seues vergonyes", afirma Endavant.

 

28/10/2010 02:10 Política

El comunicat encapçalat sota els termes "La demagògia segresta les Corts Valencianes. El PP rescata l'anticatalanisme com a armadura", continua remarcant que "la crisi econòmica ha evidenciat el que des dels moviments socials valencians ja feia temps que s'advertia: l'especulació ens ha conduït a la ruïna. La política econòmica del govern del PP al País Valencià -basada en el taulell i el turisme- ha fet que el nostre territori estiga a dia de hui arrassat paissatgísticament i que al voltant de 500.000 valencians i valencianes engrossen les files del SERVEF. Per contra els líders polítics del PP, encausats de nord a sud del País Valencià (Fabra, Alperi, Castedo, Ripoll, Blasco, Camps,...), sembla que han tret una bona tallada d'aquest naufragi col·lectiu. Alhora, cada vegada pren més força l'acusació que el PP s'ha finançat irregularment".

A més a més, segons l'organització independentista "El Partit Popular es presenta com abanderat de la defensa de la identitat valenciana contra la imposició de “Catalunya”. Res més lluny de la veritat. Si prenem com a exemple l'educació, en el present curs el govern de Francisco Camps ha deixat sense poder estudiar en llengua pròpia -reconeguda com a tal per l'estatut d'autonomia del 2006- a més de 125000 alumnes. Així mateix la Conselleria d'Educació ha restringit per decret el nombre d'hores en valencià en les línies del Programa d'Incorporació Lingüística. En altres àmbits podríem parlar dels retalls al doblatge en valencià a Canal 9 -que continua sent majoritàriament en castellà-, la croada contra TV3, o la supressió de qualsevol política efectiva en matèria de normalització lingüística. Des d'Endavant (OSAN) volem denunciar vivament que el PP no defensa la identitat valenciana, ben al contrari les polítiques del PP demostren a la pràctica una orientació antivalenciana".

Per a Endavant, "Els Països Catalans no són cap imposició ni cap amenaça cap a la identitat valenciana. Ben al contrari uns Països Catalans independents són la garantia que la llengua i la identitat dels valencians i valencianes deixen d'estar minoritzades i puguen desenvolupar-se amb plena normalitat. Els valencians i valencianes, a l'igual que la resta de gents que formem part d'eixa nació del “bon dia”, contribuïm des de la nostra singularitat a l'enriquiment de la cultura comuna.

En el text, l'organització reitera la seva defensa  per la identitat valenciana, i es reivindiquen com a valencianistes, i precisament per això "aposten pel projecte plural dels Països Catalans".

Malauradament els Països Catalans no tenen una entitat pròpia, segons Endavant. Ara bé  remarca que "Són molts els interessos que, especialment des de la “Transició”, tracten d'impedir la seua materialització. "

"Som una nació sense estat, i compartim una llengua -rica i diversa- una cultura, un paissatge, una història, i una economia. Malgrat els entrebancs, això és així des de fa segles. Així, per exemple, no podem comprendre el Segle d'Or valencià sense contextualitzar-lo en el marc històric i cultural català -només cal referir-se a la biografia dels diferents autors. Tampoc les nostres Falles es poden entendre al marge de la resta de festivitats del foc que de nord a sud i d'est a oest recorren la geografia dels Països Catalans. Objectivament doncs, la denuncia del PP contra la web culturcat.cat ratlla l'absurd i no s'entén si no ens referim a la ja esmentada voluntat de desviar l'atenció i dividir als valencians i valencianes", puntualitza Endavant.

L'organització independentista finalitza el comunicat fent un emplaçament a l'esquerra valenciana i als moviments socials per tal que no es deixen acomplexar. I és que "cada passa que es recula contra la caverna conservadora, és un pas més en la pèrdua de les nostres llibertats. La història d'aquests darrers trenta anys ens demostra com aquest acomplexament sempre ha reforçat les posicions de dreta. Al País Valencià som centenars de milers els que sabem que formem part d'un conjunt cultural i lingüístic que va de Salses (El Rosselló) a Guardamar (Baix Segura) i de Fraga (Baix Cinca) a Maó (Menorca). Som moltes i molts els que creiem que aquest espai geogràfic conforma una nació que té dret a un futur lliure. Així doncs, desafiem la censura, deixem-nos d'eufemismes, i parlem clar: som valencians i valencianes i volem els Països Catalans" remarca Endavant.

Per saber-ne més:

Les Corts Valencianes aproven una proposició en contra dels Països Catalans

 

Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid