Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Un miler de persones participen a la manifestació més important del Camp de Tarragona

Un miler de persones es van manifestar pels carrers de Reus per reivindicar la independència del poble català en el marc de la Diada Nacional. Segons delCamp.cat, la manifestació, la més important que es fa al Camp de Tarragona per l'Onze de Setembre, estava convocada per l'Esquerra Independentista del Camp de Tarragona i va recórrer els carrers de Reus sense que es registrés cap tipus d'incident.

Tot i que la manifestació va rebre l'adhesió de més de quaranta entitats, la CUP va ser l'única formació política que la va secundar. La resta de partits de l'espectre independentista no s'hi van sumar.

12/09/2010 17:09 Política

Els militants d'ERC, CiU, Reagrupament i Solidaritat Catalana van participar en els actes que van organitzar els seus partits i a la tarda, alguns, també van participar en els actes que es van fer a Barcelona.

La marxa va començar al Mercat Central i va transcórrer fins a les Peixateries Velles on representants d'algunes de les entitats adherides a la manifestació van fer la lectura del manifest. L'esquerra independentista va voler aprofitar també la data de l'Onze de Setembre per denunciar les "retallades socials". Durant la manifestació es van poder sentir consignes en contra els Mossos d'Esquadra i els "polítics botiflers" i cridant a la vaga general del proper 29 de setembre. L'acte central ha acabat amb un concert del grup Rauxa i l'actuació del reusenc DJ OGT.

26 entitats donen suport a la Diada celebrada a Tarragona

tarragonaPel que fa a Tarragona ciutat, 26 entitats socials sota el nom de Coordinadora 11 de Setembre Tarragona han organitzat aquest 11 de setembre diferents activitats a la Part Alta. Per primer cop a Tarragona 26 entitats i col·lectius socials de la ciutat, sota el nom de Coordinadora 11 de Setembre Tarragona, han organitzat una Diada participativa i alternativa a la oficial amb motiu de l’11 de setembre.

Els organitzadors han expressat la seva satisfacció per la participació per part de la ciutadania en les diferents activitats que s’han portat a terme a la Part Alta de la ciutat, especialment al carrer Merceria i a les places del Fòrum i de les Cols. Destaca el dinar popular així com la presència de diverses colles de diables, balls i els gegants Tecla i Magí del passeig Torroja, també hi van participar grups de xanquers i de música popular, l'actuació poètico-musical del cantautor Josep Romeu i del jove poeta Pep Antoni Roig, i per cloure la jornada rumba catalana del grup tarragoní Sonora Kali.

Al llarg del matí molts tarragonins van passejar per les paradetes que oferien material i informació de les entitats participants; també van poder realitzar el seu vot anticipat a la consulta per la independència de la nació catalana organitzada per Tarragona Decideix. Pels organitzadors es tractava “d’oferir al ciutadà la possibilitat de participar, parlar i expressar-se, davant les agressions com la sentència de l’Estatut i el retrocés en l’ús socials del català, el millor és sortir al carrer i reivindicar-nos explícitament com a membres dels Països Catalans”.

Per saber-ne més:

L'Esquerra Independentista del Camp, a punt per l'Onze 

 

Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2023 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid