Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Consideren que la mesa de diàleg anunciada pel govern xilè només busca confondre i evitar la vaga

El president,Sebastián Piñera, va anunciar la creació  d'una mesa de diàleg per resoldre totes les problemàtiques maputxes durant la celebració del bicentenari de l'Estat de Xile
 
Els presoners polítics maputxes estan sent portats contínuament als centres mèdics, la qual cosa indica l'estat de gravetat en què es troben i una mesa de diàleg anunciada pel president xilè, resulta "completament difusa i imprecisa", ja que no ofereix cap garantia en aquests moments per esoldre la vaga, segons la Comunitad Autònoma Maputxe de Temucuicui.

20/09/2010 02:46 Internacional

La comuniat autònoma considera que qualsevol mesa de diàleg útil en aquest moment, ha de resoldre primerament la situació dels presoners polítics  que es troben en vaga de fam, "aquesta constitueix la primera prioritat per tots els qui participen del moviment" apunta.

Per a la Comunitad Autònoma Maputxe de Temucuicui "una mesa de diàleg sincera i que tingui per objecte cercar una solució definitiva a la situació ha de constituir-se mitjançant un Decret Suprem, on s'estableixi clarament el mandat, els qui participen, els temes que tracten i un un full de ruta amb un caledari", en cas contrari és una mesa oficiosa sense resultats vinculants. 

Els familiars dels presoners Polítics de la presó d'Angol i la comunitat autònoma de Temucuicui asseguren que participaran en una mesa  de diàleg en la mesura que hi hagi voluntat real per resoldre la situació dels presoners  i després en totes les qüestions de fons que afecten i preocupen al poble maputxe, en cas contrari no participaran.

Font: País Maputxe

Per saber-ne més: 

Manifestació a Barcelona en suport amb els presoners maputxes en vaga de fam 

Presoners maputxes en vaga no es poden aixecar per rebre a les seves visites 

Presoners polítics maputxes menors d'edat se sumen a la vaga de fam 

Empitjora l'estat de salut dels presoners maputxes en vaga de fam 

Els 32 presoners polítics maputxes porten 53 dies en vaga de fam 

Concentració a València en solidaritat amb els presos polítics maputxes en vaga de fam 

Marxa pels carrers de Barcelona en solidaritat amb presoners maputxes en vaga de fam 

Concentració de solidaritat amb els presoners maputxes en vaga de fam a Barcelona 

Mobilitzacions en solidaritat amb els presoners maputxes en vaga de fam des de fa 25 dies  Llibertat.cat

Un grup de presos polítics maputxes compleix la primera setmana de vaga de fam. Nationalia.cat

 

 

Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid