Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
La Crida a la Unitat Popular es presentarà a les eleccions com a "Crida per la Terra"

El grup promotor de la Crida a la Unitat Popular va acordar diumenge passat en assemblea concórrer definitivament a les eleccions al Parlament de Catalunya sota el nom de "Crida per la Terra".

Les assistents van constatar la necessitat en el context actual de disposar d'una candidatura d'esquerres, ecologista i independentista "capaç de recollir les lluites i el programa política de la Unitat Popular catalana" al Parlament de Catalunya. Per la Crida per la Terra, el moment "històric i decisiu" que estem vivint fa necessària "una candidatura alternativa amb prou força per poder representar la veu del poble català al Parlament".

13/07/2010 02:01 Política

El grup promotor de la Crida a la Unitat Popular va celebrar aquest diumenge passat una assemblea oberta a tots els adherits al manifest "Crida a la Unitat Popular, per la terra, el treball i la llibertat". L'objectiu de l'assemblea era decidir la viabilitat i la necessitat de presentar una candidatura d'esquerres, ecologista i independentista, capaç de recollir les lluites i el programa polític de la Unitat Popular catalana al Parlament de la Generalitat de Catalunya per les eleccions autonòmiques d'aquesta propera tardor.

A l'assemblea es va constatar la necessitat per part dels i les assistents de disposar d'una candidatura alternativa "amb prou força per poder representar la veu del poble català al Parlament en un moment històric i decisiu com el que estem vivint". Finalment, el nom escollit va ser "Crida per la Terra", a través del qual concorreran definitivament a les eleccions principatines.

"Orfandat" de l'independentisme conscient

Per la Crida per la Terra, a la manifestació massiva a favor de la independència celebrada aquest dissabte a Barcelona "va quedar palesa la sensació d'orfandat en la que es troba l'electorat independentista més conscient". Segons assegura la candidatura, "la massa crítica de l'independentisme s'ha cansat de discursos ambigus, mancats de continguts o basats en projectes unipersonals", i en aquest sentit sosté que "cal una proposta integral i ecosistèmica, d'amplis horitzons, promoguda des de l'honradesa i la humilitat però amb una finalitat utòpica i ambiciosa en benefici de la comunitat, de la terra, del treball, i de la llibertat".

D'aquesta manera, la Crida per la Terra es presenta com "la millor alternativa de regeneració democràtica i transformadora" posada a disposició "del clam del poble català". "Ara més que mai, l'electorat orfe i cansat del sistema polític actual, necessita tenir una veu valenta i que planti cara dins el Parlament!", manifesta.

Aliances

La Crida per la Terra concorrerà a les eleccions en coalició amb el partit econacionalista Alternativa Verda i amb Revolta Global. Tanmateix, no tanca la porta a d'altres partits que subscriguin els quatre pilars sobre els quals es fonamenta la proposta de la Crida per la Terra. Aquests eixos són la ruptura democràtica, la independència nacional, la regeneració democràtica i la transformació social.

A l'assemblea constituent de la Crida per la Terra es va escollir un Secretariat i es van definir les comissions de treball per començar a fer difusió i expansió de la candidatura i acabar d'estructurar les complicitats i relacions arreu del territori.

Per saber-ne més:

Una altra “Crida” a la Unitat Popular (Martí Majoral)

La Crida a la Unitat Popular troba complicitats amb Revolta Global-Esquerra Anticapitalista 

La CUP es desmarca de la Crida a la Unitat Popular, que va sumant adhesions 

La Crida a la Unitat Popular cerca complicitats per bastir una candidatura 

Presentació d'una candidatura per la Unitat Popular 

 

 

Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid