Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
[Crònica] EI: "No som aquí per cap Estatut. Som aquí per la llibertat dels Països Catalans"

Tot just tocaven les primeres hores de la tarda i Barcelona ja donava els primers senyals de col·lapse i ja deixava clar, per damunt de tot, que es tractaria d'una manifestació desacomplexadament independentista. I així va ser. Ningú que hagi assistit a la manifestació d'aquest dissabte pot posar en dubte el caràcter independentista del gruix de la manifestació, la més gran de la història.
 
Aquesta ha estat, les xifres parlen per si soles, la manifestació més multitudinària que s'hagi dut mai a terme als Països Catalans, sobre qualsevol injustícia. I la més massiva ha estat per la independència, possiblement la pitjor injustícia que pateix el nostre país. Galeria de fotos (Envia'ns les teves imatges).

11/07/2010 00:50 Política

  

Una manifestació que ha deixat en ridícul els polítics autonomistes que hapanoramicapasseign acudit a  la manifestació, i que per imposició ocupaven l'encapçalament de la marxa sota centenars de veus que cridaven "Polítics fora de la capçalera" o "Montilla botifler!". Quatre polítics i agents socials a davant de tot que es manifestaven per l'Estatut, i un milió i mig de persones tot darrere clamant independència, amb pancartes, crides, cants, cartells o indumentària. La forma tant era, l'important era el motiu. I aquest 10-J ho hem aconseguit: la manifestació més gran de la història ha estat per demanar la llibertat.

Venim d'un procés d'autodeterminació compost de quatre onades en el qual desenes de milers de persones han tingut dret a votar per la independència en les consultes populars i ara, impulsats per un espanyolisme virulentament agressiu, un milió i mig de persones surten al carrer per exigir que tenim el legítim dret de decidir ser lliures.

 

Bloc de l'Esquerra Independentista 

pancartaei1Rere metres i metres de gentada però sense arribar a visualitzar encara el final de la cua de manifestants, el bloc de l'Esquerra Independentista s'erigia combatiu per proclamar als quatres vents "Tirem pel dret: Independència" o "Cap Estatut ens farà lliures. Independència Països Catalans". Molts manifestants hi eren d'hores abans per tal d'ultimar els preparatius del bloc de l'Esquerra Independentista i repartir els tres fulletons amb els manifestos fets per a l'ocasió: el de la CUP, explicant els motius de la protesta; el manifest unitari de l'Esquerra Independentista pel 10J, i el manifest que l'MDT va emetre amb motiu de la sentència del Tribunal Constitucional sobre l'Estatut. esteladagegant

 

Després d'estendre una immensa estelada a la façana d'un edifici de Passeig de Gràcia amb Diagonal -emplaçament del bloc de l'EI- i després de restar més de dues hores sota un sol de justícia i immòbils per la impossibilitat d'avançar atesa l'extraordinària concentració de persones que feia que la protesta semblés més una concentració que una manifestació, pels volts de les vuit del vespre l'estelada s'ha desplaçat a la capçalera del bloc de l'EI per capitanejar-lo horitzontalmpancarta2cupent tota l'estona. En primer lloc, la pancarta de l'Esquerra Independentistaamb el lema "Cap estatut ens farà lliures. Independència Països Catalans" enmig de banderoles d'Endavant, del PSAN i de Maulets. En segon lloc, la pancarta de la CUP, que portava per lema "Tirem pel dret: Independència" acompanyada de desenes de banderoles de l'organització que pintaven de color groc la zona. També hi era present una altra pancarta de la CUP titulada "Prou d'Estatuts. Ara cap a la Independència". pancartacup

Abans d'avançar però, uns quants globus vermells i grocs s'han endut cel enllà una pancarta amb l'escrit "Cap Estatut ens farà lliures". Llavors, estesa l'estelada gegant i desplegades les pancartes, els milers d'aplegats finalment han pogut començar a caminar, a batzegades, enmig de cants de tota mena a favor de la independència. Una furgoneta de l'Esquerra Independentista que precedia el bloc marcava el ritme de les consignes.

 

Parlaments

portaveueiDesprés d'avançar lentament uns metres Passeig de Gràcia avall i quan els de davant de tot de la manifestació ja l'havien donada per acabada, havent realitzat els parlaments i cantat l'himne, el bloc de l'Esquerra Independentista s'ha aturat per enfilar els parlaments a cavall de la camioneta. Tot primer una representant de l'Esquerra Independentista ha presentat els parlaments i ha explicat el periple viscut de rebuig a l'Estatut que va començar ja l'any 2006, així com els motius per manifestar-se quatre anys després. "L'estat espanyol no està disposat a respectar la voluntat del poble català. I és per això que estem aquí", ha resumit. 

Seguidament ha donat pas al parlament de la portaveu de la CUP, Aina Barahona, que ha volgut deixar clar que ni la CUP ni l'EI han assistit a la manifestació per defensar cap Estatut. "Som aquí per dir que la independència és l'únic projecte viable, l'alternativa raonable", ha afirmat, i ha afegit que no ha estat una manifestació de polítics sinó "la manifestació independentista més massiva de la història del nostre país". aina

Barahona ha detallat els motius pels quals l'Estatut "ens sotmet a Espanya" i ha explicat que la sentència ha posat sobre la taula "una contradicció existent entre la nostra voluntat i la seva". "L'Estatut és una llei orgànica espanyola", ha dit", "en cap cas l'expressió de la voluntat catalana", i ha assenyalat que l'expressió de la voluntat catalana són les consultes, la manifestació i la voluntat de molts ajuntaments de declarar-se moralment exclosos de la Constitució".

"Ja n'hi ha prou de riure's dels Països Catalans", ha advertit la portaveu nacional, "ja n'hi ha prou d'incapacitat política, ara toca escoltar i treballar pel país" ja que "la societat catalana ha dit prou, ha exercit la democràcia real i ha demostat que un poble es pot autoorganitzar fent consultes i manifestant-se".

Barahona ha precisat que hi ha una altra manera de fer política "on la corrupció no hi té lloc" i ha asseverat que els catalans "volem un país lliure, just i íntegre". "Ni l'Estatut, ni la Constitució, ni cap llei il·legítima pot guiar un país, només la voluntat popular pot fer-ho", ha sentenciat.  

Per altra banda, la portaveu ha volgut repassar l'auge del procés d'autodeterminació viscut durant el darrer any. En concret, mauletscajeiha assegurat que hem vist "l'inici d'un procés d'alliberament menat per l'autoorganització popular". La manifestació del 10-J "és l'inici de la transformació social, del camí a la independència, d'uns Països Catalans oberts a Europa i al Mediterrani".

A més, ha remarcat que "per la llibertat dels Països Catalans no respectarem la Constitució espanyola ni la República Francesa", i ha subratllat que "lluitarem pels drets socials, polítics i culturals als quals va lligada la nostra llibertat". I la CUP i l'EI "no deixaran de treballar fins a aconseguir que existeixi una majoria als Països Catalans que digui sí a la independència". ha manifestat.

Una representant de l'Esquerra Independentista de Mallorca ha llegit el manifest unitari del bloc. Posteriorment un portaveu de la CAJEI i un de Maulets han pronunciat la posició de les dues organitzacions sobre l'Estatut.

 

La bandera espanyola en flames

En acabada la marxa un grup de manifestants ha estès una reproducció de paper gegant de la bandera espanyola a terra i l'ha encès en flames enmig dels aplaudiments dels manifestants. Posteriorment, s'ha detectat la presència d'uns mossos d'esquadra vestits de paisà i els han encerclat fins que han hagut de marxar.  


  {youtube}qpdXnrt164k{/youtube}

{youtube}q3xleF5oxJA{/youtube}

 

Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid