Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Un estudi encarregat per la CUP conclou que l'antic cine de Navàs no està en estat ruïnós

L'estudi dictamina que l'estat de l'edifici és correcte i que amb un pressupost semblant al del seu enderroc es podria consolidar per poder-se utilitzar.

Després del període de reflexió en vers el futur del Cinema Espanyol de Navàs va iniciar per l'Ajuntament de Navàs el passat divendres 30 d'abril de 2010, la CUP de Navàs va demanar un informe tècnic independent.

04/05/2010 13:54 Política

Un informe que fos paral·lel a l'informe tècnic de l'arquitecte municipal de Navàs que en el seu moment va certificar que l'immoble no reunia les condicions de seguretat corresponents i que per això es procedia al seu enderroc.

L'informe paral·lel encarregat per la CUP a través de l'arquitecte David Sala i Anglerill amb número de col.legiat 10.284, certifica que l'immoble no està en ruïnes, i que independentment de que el fals sostre d'encanyissat està en males condicions, l'estructura en doble encavallada de fusta del sostre i les parets de totxo massís son prou resistents per aguantar molts anys més en una actuació que seria semblant al preu del seu enderroc i que permetria ja ser utilitzat per les entitats en algunes de les seves activitats. Sala valora el cost d'aquesta primera actuació en uns 35.000 euros i l'enderroc estaria previst en uns 41.000.

A més aquesta primera intervenció de baix cost permetria assegurar la seva estabilitat durant molt temps a l'espera de futures intervencions que en milloréssin definitivament l'aspecte com ara l'obertura de finestres i arcades que actualment hi ha tapades o la introducció de sistemes de calefacció i ventilació, i que en el futur multiplicarien també la seva polivalència d'usos.

La CUP espera que aquest informe eviti el seu enderroc i que el Cinema Espanyol es converteixi en un espai aprofitable per les entitats del poble algunes d'elles amb grans necessitats d'un espai d'aquestes característiques com per exemple Dansa Jove o els Geganters de Navàs. Perla CUP, la situació actual a la qual s'ha vist abocada l'immoble és precisament conseqüència de la falta de manteniment de l'Ajuntament deNavàs, en aquest i altres espais públics.

La formació independentista espera doncs que l'informe també faci desaparèixer el dubte sobre l'estat de l'edifici, principal argument del govern municipal per justificar el seu enderroc. Representants de la CUP faran entrega al registre de l'Ajuntament de l'informe signat per l'aparellador, i demà serà visat al Col·legi d'Arquitectes.

Finalment recordar que aquest passat dilluns al matí operaris de l'empresa encarregada de l'enderroc, van començat els treballs per enderrocar el fals sostre i les bigues que el sustentaven.

 Per a saber-ne més:

La CUP planteja un contenciós per aturar l’enderroc del l’antic cine de Navàs 

La CUP presenta una al·legació per evitar l’enderroc del Cinema Espanyol de Navàs 

 

Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2022 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid