Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Un 1,79% dels barcelonins ha votat durant jornada de la consulta sobre la Diagonal

Des del govern municipal ja es comenta que una participació que s'acostés al 10%, la donarien com a bona. D'altra banda, es veu que l'Ajuntament amaga la paraula "consulta", i només utilitza "Decidim"
De moment han votat 25.379 persones censades, una xifra que representa l' 1,79% dels barcelonins amb dret a vot. L’opció "C" s’imposa en una mostra a peu d’urna. (Llegiu "L'Hereu de la Diagonal o el profit de les consultes independentistes"  per Xavier Mir al seu bloc)
 

11/05/2010 19:32 Territori
Fa un dia que ha començat la consulta sobre el futur de la Diagonal de Barcelona i s'està generant més literatura que participació a les urnes.
 
Després de les nombroses irregularitats de la primera jornada, el digital Crònica.cat apunta que en els materials de la campanya instutucional no apareix la paraula consulta i la trageta que acredita els votants hi apareix el mot "Decidim" i a les banderoles eslògans com "El futur de la Diagonal és a les teves mans", però en cap cas la paraula consulta.
 
La publicitat institucional evita, doncs, qualificar de consulta el plebiscit de la Diagonal. Una qualificació que donaria ales a futures consultes a la ciutat de Barcelona.
 
Amb el que segurament no està satisfet l'ajuntament és amb els primers resultats a peu d'urna. L'opció C  es perfila com la gran vencedora dels comicis, molt davant de les altres dues opcions de reforma (la A, bulevard, o la B, rambla), segons diverses informacions periodístiques
 
Per exemple, una enquesta feta per El Periódico de Catalunya durant la primera jornada entre 100 votants en 10 centres mostra que l'opció C s'imposa amb el 79% dels vots. La mostra, que es continua fent en aquests moments en 10 centres més de votació, confirma aquesta tendència. La majoria dels votants de l'opció C considera que seria imprudent executar una reforma tan costosa en aquests moments de crisi. Una altra part substancial creu que treure cotxes de la Diagonal ocasionarà un caos viari a la resta de la ciutat.
 
Ara bé, l'Ajuntament de Barcelona encara no té totalment solucionats els problemes de connexió que impedeixen que tots els punts de votació estiguin funcionant amb normalitat. El consistori ha reconegut que encara un 4% dels punts mantenen incidències, i fins i tot dos d'ells tenen els problemes en la connexió per solucionar. Pel què fa a les votacions per Internet, l'Ajuntament assegura que funciona "amb normalitat", tot i reconèixer que en casos de càrrega de la xarxa es registra "una major lentitud". 
 

Per saber-ne més:

Nombroses irregularitats en el primer dia de la consulta sobre el futur de la Diagonal de Barcelona

El referèndum sobre la Diagonal de Barcelona potser no superarà el 20% de participació 

Avinguda Diagonal, tramvies i consultes, prenem-ne nota Per Roger Bujons, membre de l'Ateneu Layret i militant de la CUP de Barcelona

Les alternatives a la possible reforma de la Diagonal de Barcelona generen confusió Llibertat.cat

Hereu i Gomà arrenquen la campanya pel sí en el referèndum  BTV

S'instal·la a la Diagonal una carpa per informar als ciutadans sobre la reforma del carrer BTV

Els projectes per a la Diagonal no satisfan l’oposició BTV

Les dues propostes per a la reforma de la Diagonal BTV

L'oposició de Barcelona recela i no se'n refia dels projectes de l'Ajuntament per la Diagonal Directa

CiU lamenta que Hereu no hagi resolt tots els dubtes sobre els projectes de reforma de la Diagonal Europa Press

La futura Diagonal, més espai per a les persones i el transport públic Catalunya Press

"Diagonal per a tothom" de Barcelona demana més informació i menys especulacions i incertesa Llibertat.cat

 


Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2022 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid