Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Presentació d'una candidatura per la Unitat Popular

Aquest divendres es realitza la presentació al Col.legi de Periodistes de Barcelona del Manifest Crida a la Unitat Popular: per la Terra, el Treball i la Llibertat.
 
Un conjunt de persones signants d'aquest manifest, que compta amb un precedent de contactes i sondeigs, anunciarà demà la proposta de bastir una candidatura emmarcada en la Unitat Popular per a les eleccions autonòmiques del Principat de Catalunya.  

06/05/2010 21:56 Política
La web unitat-popular.com ja ha sumat prop de dues-centes adhesions, que es faran públiques properament. 
 
Els impulsor d'aquesta iniciativa han aclarit que aqueta candidatura pretén "recollir tot l’espai polític que la CUP deixava orfe i era susceptible de ser recollit per propostes polítiques allunyades d’un independentisme de base, d’esquerres, i que sabés recollir les lluites en defensa del territori, el medi ambient i l’ecologisme".

Els mateixos promotors d'aquesta futura candidatura també han exposat que les persones vinculades a diferents entitats i col.lectius anunciaran demà públicament "una Crida a la Unitat Popular per mirar d’aconseguir les suficients adhesions dins de la societat civil catalana per poder vertebrar una proposta política alternativa que pugui recollir les propostes d’Unitat Popular d’una manera clara i eficaç". 

La nota de premsa d'aquesta inciativa també es mostra oberta a l'adhesió a aquest manifest, al qual ja s'hi han sumat nombroses persones vinculades a les lluites populars.

 

CRIDA A LA UNITAT POPULAR   [ MANIFEST ]

Conscients que ...

 • Vivim una situació tensa, on el món del treball i el conjunt de les classes populars han carregat injustament amb les conseqüències de la crisi econòmica i les polítiques neoliberals dels successius governs (municipals, autonòmics, estatals i europeus) que l'han causat, sense que cap dels partits representats avui al Parlament hagi resolt de manera efectiva la pràctica dels drets socials.

 • Vivim una situació excloent de la voluntat de la majoria de les persones, en una pseudodemocràcia d'alta opacitat, amb un limitadíssim accés a les decisions polítiques que ens afecten a tots i a totes, amb un control ferri dels mitjans de comunicació, obstruint l'accés a la informació, contra el dret a la veritat; situació programada per la reproducció endogàmica del sistema de grans poders econòmics ocults, i dels agents polítics que s'hi sotmeten i el legitimen.

 • Vivim una situació de destrucció del nostre entorn habitable, on els béns comuns naturals i culturals s'han posat a disposició de qui no dubta en destruir-los per tal de convertir-los en diner, afectant greument la qualitat de vida del conjunt de la població, de les generacions futures i de les persones que viuen i treballen en el medi natural. Les agressions ecològiques a la trama natural de casa nostra posen en perill els béns comuns que fan possible la vida de la societat catalana. L'economia extractiva, sense cap consideració als ecosistemes, practicada avui, ens aboca al col·lapse ecològic.

 • Vivim una situació d'efervescència sobiranista, cada cop més sectors socials s'adonen de la via morta que suposa l'autonomisme, el diàleg amb l'Estat, i assumeixen que només la construcció d'un Estat propi pot garantir al poble de Catalunya un futur de justícia i llibertat.

 • Vivim la manca de resposta a tots aquests problemes per part dels partits polítics tradicionals, amb un excés d'atomització, debilitat, clientelisme i corrupció, que han generat una insostenible pèrdua de credibilitat en l'electorat conscient, i on manca una opció que sàpiga aglutinar en ella mateixa propostes d'esquerres, autènticament ambientalista, i necessàriament independentista.

Per tot això, les persones i col·lectius del camp polític, social, cultural i sindical sotasignats creiem necessària i urgent la possibilitat que en les properes eleccions al Parlament hi hagi una candidatura independentista, ecologista i d'esquerres que reculli els anhels i reivindicacions de les organitzacions populars catalanes de tot el territori i porti la seva veu al Parlament de Catalunya en les eleccions autonòmiques del 2010. Una candidatura amb un programa polític concret i factible, basat en:

 • Polítiques de regeneració democràtica: Refundació de la democràcia, nova Llei Electoral, obrint camí a nous partits i candidats i candidates. Impuls de l'oficina antifrau i d'una fiscalia anticorrupció catalana. Efectivitat del registre de béns dels i les electes. Reorganització de la Justícia pròpia, ràpida i justa. Impuls de mitjans d'informació populars transparents.

 • Polítiques socials i d'igualtat: Lluita contra l'atur, la precarietat i l'empobriment, dins un model socioeconòmic al servei de la majoria, amb l'establiment de mecanismes de control social de l'economia, i amb una fiscalitat justa. Garantir el dret a l'habitatge. Gestió pública dels serveis de sanitat, educació, transport, energia, aigua, residus i comunicació. Incentiu al treball creatiu útil a la societat. Polítiques efectives d'igualtat de gènere i de no exclusió. Racionalització dels horaris laborals. Polítiques d'integració real de la nova immigració, i combatre la xenofòbia i el racisme.

 • Polítiques ecològiques orientades per la Carta de la Terra: Reconeixement dels Drets de la Terra i establiment de la democràcia de la Terra. Reducció de la petjada ecològica. Repensar totes les activitats humanes tenint en compte la capacitat de càrrega dels sistemes naturals on es fan les activitats (agricultura ecològica, energies renovables, etc). Restriccions a la tecnologia nuclear i a la tecnologia de modificació genètica dels organismes vius.

 • Polítiques lingüístiques i culturals en reforç de la identitat nacional: Oficialitat única del català. Foment de les indústries culturals pròpies, del teixit cultural d'arrel popular, de la distribució interior i exterior dels productes catalans.

 • Polítiques cap l'assoliment de la Independència: Programa de passes concretes, per divulgar-ne la viabilitat política, social i econòmica. Calendari preliminar. Elaboració d'un esborrany de la nova Constitució. Definició de les estructures de govern d'una futura República Catalana, democràtica i participativa. Desenvolupament dels òrgans previs viables. Revisió de la Llei de Vegueries. Foment de delegacions permanents a instàncies i organismes internacionals en cerca del suport a la declaració d'independència. Foment d'enllaços externs per la unitat dels Països Catalans.

És a aquest projecte engrescador que convidem al conjunt del poble català, i molt especialment les persones que des dels barris, pobles, viles i ciutats, llocs de treball, sindicats, moviments, plataformes i entitats anhelen i treballen per un futur de justícia i llibertat, a participar d'aquest projecte, a donar-li forma i a expressar el seu suport.

Per la terra, el treball i la llibertat !

 

ALGUNES PERSONES QUE HAN ENCAPÇALAT EL MANIFEST:

 

Carles Roca               Regidor de la CUP de Cardedeu

Liliana Vilanova        Regidora de la CUP de Montesquiu

Daniel Cornellà         Regidor de la CUP de Celrà

Robert Sabater          Regidor de la CUP de Viladamat

Edmon Ribatallada    Regidor CUPA d'Arbúcies

Agustí Barrera           Historiador

Joan Manel Martín   Membre Coord. Salvaguarda del Baix Montseny i del Moviment Alternatiu de Llinars

Pep Riera                   Membre d’Unió de Pagesos –Maresme- , Assemblea Pagesa

Toni Llimona             Membre d’Unió de Pagesos –Maresme- , Assemblea Pagesa

Josep Pàmies         Membre de "Som lo que Sembrem" i Assemblea Pagesa

Ada Llorens               Urbanista

Josep Puig                  Alternativa Verda

Arcadi Figueres         delegat d’USTEC- STEs  (IAC)

Narcís López              delegat d’USTEC- STEs  (IAC)

Ramon López             Sindicalista Intersinsical CSC

Joan Guarner             ex regidor Entesa per Balenyà i delegat sindical CCOO

Josep Casadesús         escriptor

Pep Rosanes-Creus     poeta

Gerard Corriols          pedagog i tècnic de cultura

Amadeu Lleopard       pedagog


Rànquings
 1. Parla Adelais de Pedrolo: "...sempre va reivindicar la independència dels Països Catalans, que sempre va escriure en català..."
 2. Qui va fer possible i qui va barrar l’alto el foc d’ETA a Catalunya?
 3. Es commemora el centenari de la creació d'Estat Català: "el primer partit polític independentista a Catalunya"
 4. Es publica "Del FAC a la reunió de Perpinyà", testimoni de la militància de Carles García Solé
 5. Guanyem Girona alerta sobre la situació precària dels serveis per a infants i adolescents
 6. Clam popular al País Valencià per un finançament just
 7. El Col·lectiu "Guilleries" dels Mossos denuncien el "patètic sainet de rendició autonomista"
 8. Mobilització multitudinària per la independència a Bilbo
 9. Aquest proper dissabte 20 de novembre es convoca un acte antirepressiu a Girona
 10. -Digueu-li al Professor Bacteri que s'hi posi...
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2021 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid