Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Nombroses irregularitats en el primer dia de la consulta sobre el futur de la Diagonal de Barcelona

A més a més d'incompliment de les seves lleis: I és que l'alcalde Hereu no ha demanat a l'Estat cap autorització per celebrar la consulta, en el que suposa una clara vulneració de la Llei de Règim Local.
Fallades en el sistema informàtic, qualsevol persona que conegui el DNI d'un barceloní pot exercir el vot, en alguns indrets que l'Ajuntament ha habilitat per votar l'opció "C" no apareix. A més a més, era impossible votar a 8 centres de vot dels 108 habilitats, i a la tarda aquests problemes continuaven a 5 espais. 

11/05/2010 11:38 Territori

Problemes informàtics

Tot i que mitja hora abans de l'inici de la votacions tot funcionava correctament i fins i tot, l'alcalde Hereu va dipositar el seu vot al districte de les Corts, però el següent ciutadà que ho va intentar ja no se'n va sortir. Aquestes incididències es va donat a nombrosos indrets que es van habilitar per poder votar al llarg de la jornada.

Avui es reforçaran les connexions 3G per evitar els problemes que es detectar ahir, sobretot en moments d'una alta concentració de visitants.

Qualsevol persona que conegui el DNI d'un barceloní pot exercir el vot

Amb sols un dia de votacions, les irregularitats del sistema de votacions de la consulta de la Diagonal ja s'han posat al descobert. Segons ha pogut comprovar directe!cat, el sistema de votacions per Internet només demana el DNI i la data de naixement d'un ciutadà empadronat a Barcelona, unes dades fàcils d'obtenir a través de Google i que tenen a mà centenars d'associacions, comerços i particulars, així com la mateixa administració pública. El web que permet votar a través d'Internet només remet a una 'declaració responsable', segons la qual el votant assumeix que no està suplantant a ningú i accepta que coneix les conseqüències judicials d'aquesta acció, però aquesta barrera preventiva es pot saltar amb un sol clic. A més diversos barcelonins han denunciat que les votacions habilitades a través dels caixers de Caixa Catalunya no permeten votar l'opció C perquè l'avinguda no canviï, en una vulneració de la llibertat de vot que enllaça amb la campanya d'ocultació d'aquesta opció de les darreres setmanes. (Directe!cat)

 

Incompliment de les propies lleis

l'alcalde Hereu no ha demanat a l'Estat cap autorització per celebrar la consulta, en el que suposa una clara vulneració de la Llei de Règim Local.

Segons l'article 144 de la Llei de Règim Local de Catalunya, qualsevol convocatòria de consulta popular haurà de ser tramesa a la Generalitat, que la farà arribar al Govern estatal, i en tots els casos serà Madrid qui haurà de decidir si el referèndum s'autoritza o no. 

 

Per saber-ne més:

El referèndum sobre la Diagonal de Barcelona potser no superarà el 20% de participació 

Avinguda Diagonal, tramvies i consultes, prenem-ne nota Per Roger Bujons, membre de l'Ateneu Layret i militant de la CUP de Barcelona

Les alternatives a la possible reforma de la Diagonal de Barcelona generen confusió Llibertat.cat

Hereu i Gomà arrenquen la campanya pel sí en el referèndum  BTV

S'instal·la a la Diagonal una carpa per informar als ciutadans sobre la reforma del carrer BTV

Els projectes per a la Diagonal no satisfan l’oposició BTV

Les dues propostes per a la reforma de la Diagonal BTV

L'oposició de Barcelona recela i no se'n refia dels projectes de l'Ajuntament per la Diagonal Directa

CiU lamenta que Hereu no hagi resolt tots els dubtes sobre els projectes de reforma de la Diagonal Europa Press

La futura Diagonal, més espai per a les persones i el transport públic Catalunya Press

"Diagonal per a tothom" de Barcelona demana més informació i menys especulacions i incertesa Llibertat.cat

 

 

 

Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2022 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid