Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
El referèndum sobre la Diagonal de Barcelona potser no superarà el 20% de participació

L'empresa TRAM subvenciona la Plataforma pel Transport Públic i l'Ajuntament de Barcelona per aconseguir una modificació de l'avinguda que la beneficiï amb l'ampliació de la xarxa de tramvies, segons el Setmanari la Directa
Si les previsions de no arribar al 20% de participació fossin certes, les consultes sobre la Independència es veurien reforçades i molt més legitimades, tenint en compte l'allau d'informació i propaganda que l'Ajuntament de Barcelona està generant a l'entorn del referéndum sobre la Diagonal. (llegiu La CUP de Barcelona davant de la transformació de l’Avinguda Diagonal i la consulta ciutadana de l’Alcalde Hereu)

 

10/05/2010 01:08 Territori

Avui comença el referèndum sobre el futur de la Diagonal de Barcelona

Un dels dels elements que preocupa a l'alcalde de Barcelona -i molt- és la participació, segons  Setmanari la Directa. El consistori ha col·locat 108 taules informatives amb un sitema de control informàtic gestionat per l'empresa de tecnologia Indra -i del qual no se sap el cost -i ha previst el període de votació al llarg d'aquesta setmana. Set dies durant els quals 1,4 milions de persones podran exercir el seu dret de vot. El llistó ha quedat molt alt després que el propi alcalde deslegitimés la consultes sobre la independència per raó de la seva participació, situada en un 20%.

Algunes de les previsions més pesimistes apunten que potser no se superarà el 10% -o sigui, que els 140.000 vots- i, el que encara és pitjor, que l'opció C (deixar la diagonal tal com està) podria tenir força aceptació. Això ja ha passat a la xarxa, (llegiu L'Ajuntament perd la batalla a la xarxa per renovar la Diagonal a 3cat24).

Tot plegat ha fet que, durant els darrers dies, l'allau d'informació i propaganda s'hagi intensificat a través dels mitjans de comunicació controlats directament o indirectament pel PSC - El Periódico de Catalunya, BTV, Com Ràdio o Ràdio Barcelona- amb una intesitat especial.

El cost de la consulta podria arribar a tres milions d'euros, com a mínim, aportats per les seves arques públiques.

 

L'empresa TRAM subvenciona la Plataforma pel Transport Públic i l'Ajuntament de Barcelona per aconseguir una modificació de l'avinguda que la beneficiï amb l'ampliació de la xarxa de tramvies

Un portaveu de la Plataforma pel Transport Públic ho va destapar durant unes jornades al Col·legi d'Enginyers, en què va reconèixer que aquesta entitat sufragava un 5% de les seves despeses gràcies a donacions de l'empresa TRAM.

Però no només Alstom traurà profit de tota l'operació. A la direcció de la Unió Temporal d'Empreses (UTE) que controla el TRAM (Besós i Baix Llobregat), hi trobem nomstan coneguts  com FCC, NECSO i COMSA en qualitat de contructores que volen executar l'obra; el Banc de Sabadell i Societé Generale seran les societats creditícies que aportaran els préstecs per finançar el projecte, i FCC-Conex, Sarbus i Soler  i Sauret s'autoproposarsan  per aconseguir l'explotació final del negoci.

 

Per saber-ne més:

Avinguda Diagonal, tramvies i consultes, prenem-ne nota Per Roger Bujons, membre de l'Ateneu Layret i militant de la CUP de Barcelona

Les alternatives a la possible reforma de la Diagonal de Barcelona generen confusió Llibertat.cat

Hereu i Gomà arrenquen la campanya pel sí en el referèndum  BTV

S'instal·la a la Diagonal una carpa per informar als ciutadans sobre la reforma del carrer BTV

Els projectes per a la Diagonal no satisfan l’oposició BTV

Les dues propostes per a la reforma de la Diagonal BTV

L'oposició de Barcelona recela i no se'n refia dels projectes de l'Ajuntament per la Diagonal Directa

CiU lamenta que Hereu no hagi resolt tots els dubtes sobre els projectes de reforma de la Diagonal Europa Press

La futura Diagonal, més espai per a les persones i el transport públic Catalunya Press

"Diagonal per a tothom" de Barcelona demana més informació i menys especulacions i incertesa Llibertat.cat

 

 

 

Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2022 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid