Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
PSAN: "No hi ha estat de dret possible sobre una base d'opressió nacional"

El Partit Socialista d'Alliberament Nacional (PSAN) assegura que la corrupció "és estructural en una situació d'espoli colonitzador".
 
En un comunicat titulat "Corrupció, espanyolisme i destrucció del Cabanyal", el PSAN afirma que la corrupció "és la quota que els correspon als botiflers autòctons de l'espoli general espanyol".

14/04/2010 14:34 Política

"No hi ha estat de dret possible sobre una base d'opressió nacional", rebla l'organització, la qual sosté que l'alcaldessa de València, Rita Barberá, i els regidors no poden defensar el barri del Cabanyal com un bé patrimonial propi "perquè són precisament botiflers i el seu concepte de propi és el de la propietat de senyors". 

En aquest sentit, assenyala que els seus senyors són "els promotors i constructors espanyolistes que estan destruint tota la façana marítima del País Valencià". "Això és el que pretenen", diu el PSAN, "la destrucció del nostre país i la seva substitució per un altre".

Corrupció, espanyolisme i destrucció del Cabanyal

No són tres coses sinó una. No són tres mals independents sinó tres aspectes d'una única realitat d'ocupació i de domini. La corrupció, entesa com a robatori dels diners i els béns públics, és estructural en una situació d'espoli colonitzador. Quan el sistema econòmic es fonamenta en l'espoli exercit per una oligarquia nacional espanyolaenvers el treball i la producció feta per tot un poble -el poble català--, qualsevol altre episodi particular o partidista de corrupció (Camps, Matas...) n'és una conseqüència. És la quota que els correspon als botiflers autòctons de l'espoli general espanyol.

En una situació de degradació colonitzadora, on les pautes de treball i d'ètica en el treball del nostre poble són sistemàticament substituïdes per altres maneres de fer ("fruir sense produir"), els episodis de corrupció entre gent espanyola o espanyolitzada tindran lloc una i altra vegada. I això no ho arranja un "estat de dret", perquè no hi ha estat de dret possible sobre una base d'opressiónacional. L'opressió de classe, tota sola, implica explotació però no necessàriament corrupció: hi ha estats de dret, en societatsclassistes, que controlen i eviten, amb una certa eficàcia, el fenomen de la corrupció. Però ja no és així, no pot ser així, quan s'hibarreja l'opressió nacional i la substitució moral i cultural que comporta.

L'alcaldessa i els regidors botiflers de l'ajuntament de València no poden defensar el barri del Cabanyal com a un bé patrimonial propi perquè són precisament botiflers i el seu concepte de propi és el de la propietat dels senyors. I els seus senyors qui són? Doncs, enaquest cas, els promotors i constructors espanyolistes que estan destruint tota la façana marítima del País Valencià, amb el canvipoblacional i lingüístic que això suposa, substituint i dispersant barris i pobles de la terra, catalanoparlants. Això és el quepretenen, la destrucció del nostre país i la seva substitució per un altre. I això és el que no els hem de deixar fer.

Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid