Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
La premsa internacional sí que recorda el passat feixista de Samaranch

La premsa internacional s'ha fet un ampli ressò de la mort aquest dimecres del president honorífic del Comitè Olímpic Internacional (COI), Juan Antonio Samaranch.
 
La notícia ha aparegut destacada en les edicions digitals dels principals diaris  de l'estat francès, d'Alemanya, Suïssa, Estats Units i Gran Bretanya. Els rotatius recorden l'escàndol de corrupció de Salt Lake City.

21/04/2010 20:07 Drets i Llibertats
La premsa internacional el defineix com un personatge poderós i controvertit, per la seva etapa com a membre del govern franquista i per l'aparent admiració que va sentir pel dictador Francisco Franco.

A l'estat francès, 'Le Monde' remarca 'la part d'ombra' de Samaranch per l'admiració pel dictador Francisco Franco. En la mateixa línia s'expressa 'Le Figaro', que després d'avalar l'admirable tasca davant del COI, recorda la part de la seva vida com a membre del govern franquista.

Des dels Estats Units el 'Washington Post' situa la mort de Joan Antoni Samaranch entre les deu notícies més importants del dia, amb un petit destacat a la portada de la seva edició digital 'La reputació de Samaranch es va veure afectada sobretot per l'escàndol de Salt Lake City, que va derivar en l'expulsió de sis membres del COI i la renúncia de quatre més', afegeix el 'Washington Post', que recull la notícia en la secció d'esports. samaranchfrancoAlguns articles recorden el passat franquista de l'expresident del COI.

El més dur és el 'The New York Times'. amb aquest paràgraf: 'Com a exdirigent esportiu del règim feixista de Franco a Espanya, Samaranch havia arribat a tolerar un cert grau de corrupció. Tendia a passar per alt la reputació tacada d'alguns membres del COI. Com a resultat, una organització que deia representar els principals valors de l'esport va acabar amb amb un escàndol vergonyós com el de Salt Lake City'. 'Los Angeles Times' afegeix: 'Alguns el definien com a autoritari, argumentant que la seva personalitat i la seva gestió del moviment olímpic van ser modelats pels seus primers anys com a funcionari feixista en l'Espanya del general Francisco Franco.' Les cadenes de notícies per cable també han inclòs la notícia en la secció d'esports, sobretot a les televisions hispanes.

Des de Gran Bretanya 'The Times' indica que a Espanya, Samaranch era vist 'alhora com un heroi dels esports i com una figura política controvertida'. ‘Avalat per la seva contribució a l'esperit Olímpic, va ser molt criticat pel seu aparent suport al dictador Francisco Franco', escriu el rotatiu.

L'edició digital del diari alemany 'Süddeutsche Zeitung' publica que la democràcia espanyola 'no li va tenir en compte' que hagués format part del règim de Franco quan el van enviar com a ambaixador a Moscou.

 

Per saber-ne més:

La xarxa destaca la impunitat feixista de Samaranch

Mor als 89 anys l'exfalangista Juan Antonio Samaranch 

Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2022 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid