Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
El diari "AVUI" minimitza la manifestació del 25 d'abril a València i destaca les de Garzón

Un titular com aquest "20.000 persones defensen a València els Països Catalans" només va tenir quatre línies i mitja de contingut
A la mateixa pàgina, la número 10 del diari AVUI del passat diumenge, es donava més importància a les mobilitzacions a favor del jutge Garzón i es deixava a la secció de breus la manifestació del 25 d'abril a València que va aplegar milers de persones.

28/04/2010 02:01 Comunicació

Cal remarcar també que pel conjunt de la premsa la manifestació del 25 d’abril a València va passa inadvertida tal com ho reflectia ahir l'observatori crític de mitjans "Media.cat":

La tradicional manifestació del 25 d’abril, que commemora la batalla d’Almansa i la pèrdua dels drets nacionals del País Valencià, ha tingut un nul ressò als principals mitjans del Principat de Catalunya. Mentrestant, Las Provincias ha recuperat el seu estil més criminalitzador per abordar una xerrada organitzada pel Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans a la Universitat de València.

S’ha fet enguany la manifestació del 25 d’abril a València? Aquesta podia ser una pregunta que es fessin els lectors dels diaris que s’editen al Principat de Catalunya el passat diumenge. I és que la tradicional manifestació que commemora la batalla d’Almansa -i que en aquesta ocasió va reunir dissabte entre 20.000 i 50.000 segons les fonts- ha passat pràcticament inadvertida.

El Periódico i La Vanguardia no li dedicaven una sola línia. Un fet que, hores d’ara, ja no sorprèn a ningú -la sorpresa seria que n’haguessin parlat-. Sobtava molt més, en canvi, que les edicions de paper d’El Punt -val a dir-ho, bolcades en cobrir les consultes- no hi dediquessin ni un sol breu.

Calia consultar l’edició de València -disponible només a Internet- per llegir-ne la crònica: “L’aniversari de la derrota d’Almansa engresca tots els retrets contra el PP de Camps”. El titular feia referència que, a la habitual convocatòria d’Acció Cultural, s’hi havien sumat diversos col·lectius que s’oposaven a les polítiques del govern de Francisco Camps: Salvem el Cabanyal -contra els enderrocs al barri-, la Plataforma per la Transparència i la Pluralitat a Canal 9 -per reclamar una bona gestió del canal de televisió autonòmic-, el Col·lectiu No a la Corrupció -sorgit en motiu del Cas Gürtel- o Plataforma en Defensa de la Llei de la Dependència entre altres.

El Punt no havia trobat cap espai al paper per fer-ne una petita referència tot i que ho hagués pogut relacionar amb el breu que publicava a la pàgina 8 “Urnes per a valencians”. En un requadre, destacaven que una de les novetats del 25-A és que els habitants del País Valencià podrien votar simbòlicament a les consultes de les poblacions d’Alcanar i Ulldecona (el Montsià).

En el cas de l’Avui la cobertura era de mínims. A la pàgina 10 de política, la darrera de la secció, hi apareixia el breu “20.000 persones defensen a València els Països Catalans” en una pàgina on destacava la notícia “Desenes de milers amb Garzón”. A l’edició digital, es publicava la crònica i les fotos servides per l’ACN, que han reproduït altres mitjans digitals com Tribuna.cat. VilaWeb va destacar la notícia com a obertura amb el titular: “Multitudinària manifestació a València al crit de ‘Ja n’hi ha prou‘” i afegien en el subtítol: “La manifestació del 25 d’abril clama enguany contra els casos de corrupció i de censura, el conflicte per la recepció de TV3 i els aterraments de cases del Cabanyal”. Precisament ni TV3 ni el seu portal 3cat24.cat -més enllà de l’entradeta automàtica de l’ACN- van fer cap referència a la marxa.

Las Provincias recupera l’estil més criminalitzador
El diari valencià Las Provincias ha recuperat el seu vell estil més criminalitzador contra el que anomenen “pancatalanisme” en motiu d’una xerrada a la Universitat de València organitzada pel Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans. “La Universitat cedeix les seves instal·lacions a un ex terrorista de Terra Lliure per fer una xerrada” en referència a la conferència de Carles Sastre, que havia militat a l’organització armada Terra Lliure i que actualment és responsable d’Acció Sindical de l’I-CSC.

A l’editorial -”Terra Lliure a la Universitat“- qualifiquen l’acte -una xerrada en el marc del cicle “Recuperem les arrels. Construïm el futur” de l’acte més “bochornoso” que s’hagi viscut mai a la Universitat de València i reclama al rector que el prohibeixi. “Les xerrades tenen com a denominador comú la catalanitat de la Comunitat Valenciana, malgrat tractar-se d’un projecte clarament inconstitucional i que la immensa majoria dels ciutadans rebutja”. Al text de la notícia, hi insisteixen: “el cicle de conferències ofereix un marcat caràcter catalanista, de fagocitació de la Comunitat Valenciana i de les seves senyes d’identitat, tant símbols com llengua, per part de Catalunya”.

 

Per saber-ne més:

25 d'abril a València: "Som Països Catalans"

 

 

 

 

 

Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2023 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid