Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Denuncien agressions feixistes contra manifestants del 25 d'abril a València

La plataforma Acció Popular contra la Impunitat ha denunciat diverses agressions contra alguns assistents als actes del 25 d'abril a València, aniversari de la desfeta d'Almansa.

En concret, es tracta de l'agressió a un matrimoni, les seves dues filles i dos amigues després de la manifestació i mentre es dirigien al concert d'aquella nit. La segona agressió és la patida per dos joves quan tornaven d'aquell concert.

29/04/2010 22:44 Drets i Llibertats

La plataforma Acció Popular contra la Impunitat va alertar en dies previs a la manifestació del 24 d'abril sobre la possible coincidència amb un homenatge a Adolf Hitler que l'ultradreta preparava a València. Des de la plataforma també s'exigeix que els autors "d'aquests greus atacs amb clara motivació ideològica siguen detinguts i jutjats, i s'acabe d'una vegada amb la impunitat".

Esquerra Republicana del País Valencià (ERPV) ha denunciat que la primera de les agressions la va patir un matrimoni, les seves dues filles i dos joves amigues de la família, quan es dirigien al concert del Campus dels Tarongers de la Universitat de València després de la manifestació. Les víctimes relaten que tres persones les van abordar a la zona del Mestalla i van intentar furtar-los les banderes que portaven.

Els agredits expliquen que el grup va intentar resistir-se però finalment els agressors van aconseguir tombar al pare contra un vehicle estacionat, el van colpejar fortament amb una cadira i li van trencar les ulleres, la qual cosa li va provocar un blau als ulls i li va deixar cristalls incrustats a la pell. A una de les filles la van tombar a terra i la van colpejar, produint-li ferides en braços i cames.

A més, indica que algunes persones van acudir i van aconseguir retenir els agressors, permetent que tot el grup de persones agredides fugiren del lloc dels fets. A continuació, van telefonar a la policia, que els va acompanyar a un centre de salut on es va atendre als ferits i van presentar una denúncia.

La segona agressió la varen patir dos joves menors de 20 anys al barri de Benimaclet quan tornaven del concert celebrat al Campus de Tarongers, segons assenyala Acció Popular contra la Impunitat. Segons el mateix relat dels agredits, dos joves d'estètica neonazi els van assaltar amb porres extensibles i els van colpejar brutalment al cap, deixant un d'ells malferit. Els agressors van fugir en ser increpats per altres persones que passaven pel lloc dels fets.

25 d'abril a València: "Som Països Catalans" 

Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid