Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Cuéllar: "El Moviment popular de base ha de ser el motor de la independència"

"La força de les consultes rau en la consolidació d'un moviment popular per la democràcia i la llibertat, equivalent al que va ser l'Assemblea de Catalunya.  L'extensió territorial arreu dels Països Catalans de l'autoorganització popular és la nostra garantia d'èxit, pequè el futur no es dirimeix de forma exclusiva, com alguns volen fer-nos creure, en les eleccions autonòmiques de la tardor de 2010 al Principat de Catalunya"

 

25/04/2010 20:01 Política
Durant la diada de Sant jordi molta gent ens preguntava per la consulta sobre la independència, que a Mataró se celebrarà el proper 20 de juny. Hi ha expectativa i molta empenta i prova d'això són les tres parades simultànies plantades per la plataforma ciutadana Mataró Decideix. Segons va dir-me un teianenc que hi col·labora activament, el vot anticipat va molt però que molt bé.

Avui, he anat a Teià, bàsicament per donar suport a ma mare, que ha estat implicada en la plataforma Teià Decideix i en l'organització de la consulta del 25 d'abril a Teià. Passejant per la Riera he copsat el rebombori que ha suposat la consulta: una campanya intensa (amb porta a porta, actes amb Patrícia Gabancho, Elisenda Paluzie o Josep Ma. Solé i Sabaté), cinc taules de vot repartides per tot el poble, actes festius paral·lels a les votacions.

Fa vint anys això hagués estat com un somni, però avui era una realitat incontestable: la gent de Teià, igual que a moltes altres poblacions, podia expressar lliurement la seva opinió sobre la independència.

El menyspreu del PSC-PSOE i altres sectors polítics i econòmics del país, posa de manifest la mediocritat de la cultura democràtica d'aquells que encara s'aferren a l'status quo de la transició postfranquista.

Les consultes inciades a Arenys de Munt han retornat el protagonisme de la política a la ciutadania. I, per molt que digui el senyor José Montilla, no hi ha senyeres ni estatuts que puguin aturar la voluntat popular.

L'autonomisme espanyol continuarà dividint-nos i distraient-nos de l'objectiu.  L'oportunisme dels partits polítics establerts seguirà entorpint-nos. Però, malgrat les limitacions i contradiccions, la independència ja és una realitat en construcció. 

La força de les consultes rau en la consolidació d'un moviment popular per la democràcia i la llibertat, equivalent al que va ser l'Assemblea de Catalunya.  L'extensió territorial arreu dels Països Catalans de l'autoorganització popular és la nostra garantia d'èxit, pequè el futur no es dirimeix de forma exclusiva, com alguns volen fer-nos creure, en les eleccions autonòmiques de la tardor de 2010 al Principat de Catalunya. No ens enganyem: sense un moviment popular fort i organitzat, els polítics cediran a canvi d'un plat de llenties.
Rànquings
  1. Agustí Barrera: "...el seu legalisme burocràtic no els va permetre entendre que una declaració d’independència és un acte revolucionari"
  2. L'empresari gironí Josep Campmajó s'exilia arran del cas Tsunami
  3. “Catalunya serà, CRISTIANA O NO, serà!”
  4. Acte antirepressiu de la Coordinadora Antimonàrquica de les Comarques Gironines (CACG)
  5. Sant Jordi era guerrer...
  6. La ruptura inevitable: Espanya i Catalunya – autodeterminació en el complex segle XXI
  7. La República laica contra les ideologies de la desigualtat i el fanatisme embrutidor
  8. Fora fatxes del Fossar
  9. Els candidats de la CUP a comarques gironines proposen una transformació ferroviària de la mobilitat a la demarcació de Girona
  10. La CUP–Defensem la Terra presenta la llista per les eleccions del 12 de maig per la demarcació de Girona, afirmant que surten a guanyar
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid